De spelers van PSV druipen af na de 4-1 nederlaag bij LASK Linz

Dolend PSV op de pijnbank gelegd door LASK Linz

PSV heeft in groep D van de Europa League een ontluisterende nederlaag geleden. De matig spelende ploeg van Mark van Bommel ging met 4-1 onderuit bij het Oostenrijkse LASK Linz. Het is het vijfde officiële duel op rij dat het dolende PSV niet tot winst komt.

PSV ziet Linz door de nederlaag langszij komen in de groep, maar staat op basis van het onderlinge resultaat op de derde plaats.

Europa League - stand groep D

1. Sporting Portugal 4-9 (7-4)
2. LASK Linz 4-7 (6-3)
3. PSV 4-7 (8-7)
4. Rosenborg BK 4-0 (1-8)

Met de teruggekeerde Nick Viergever, die de voorbije twee duels van PSV een schorsing uitzat, in het hart van de defensie beleefden de Eindhovenaren een prima start. Daniel Schwaab benutte na vijf minuten een strafschop na een handsbal van Linz-middenvelder James Holland.

Het was overigens zeer twijfelachtig of de oud-speler van AZ de bal wel in het strafschop had geraakt, maar dit kon niet door een videoscheidsrechter worden gecontroleerd. De VAR wordt dit seizoen in de Europa League pas na de groepsfase gebruikt.

Linz drukte PSV vervolgens naar achteren. De Oostenrijkse nummer twee oogde gevaarlijk, maar kwam niet verder dan schoten uit de tweede lijn.

PSV hoopte op zijn beurt met de snelheid van Bruma kansen te creëren in de omschakeling. De spaarzame mogelijkheden werden echter niet goed uitgespeeld door de ploeg van Mark van Bommel.

Bruma in actie namens PSV in het Europa League-duel met LASK Linz

Linz was na rust direct gevaarlijk via een kopbal van Gernot Trauner (redding Jeroen Zoet) en dat bleek een voorbode voor de Oostenrijkse ommekeer.

Reinhold Ranftl schoot in de 56ste minuut de 1-1 binnen via de hand van Zoet en vier minuten later strafte Dominik Frieser balverlies van PSV af door de 2-1 te maken.

Een Eindhovens tegenoffensief bleef vervolgens uit. Sterker, PSV maakte een aangeslagen indruk en liet zich door twee kopgoals van invaller João Klauss naar de slachtbank leiden.

Dominik Frieser viert zijn 2-1 voor LASK Linz tegen PSV