De politie bij de plek waar de trouwstoet werd gecontroleerd NOS | Robert Bas

De politie heeft de 22-jarige bruidegom van de trouwstoet in Rotterdam, waarbij in augustus een agent werd neergeslagen, aangehouden voor het beïnvloeden van getuigen. Ook zijn 54-jarige vader en de 43-jarige moeder van de bruid zijn hiervoor aangehouden.

Naast het beïnvloeden van getuigen wordt de bruidegom ook vervolgd voor het beledigen van een agent. De 25-jarige Rotterdamse deelnemer aan de stoet die de agent zou hebben mishandeld, zit al langer vast. Hij is de broer van de bruid en werd vorige maand in Lopik opgepakt.

De agent deed in september bij Jinek zijn verhaal:

'Op het moment dat ik hem vast wil pakken voel ik een klap in mijn nek'

Volgens RTV Rijnmond wilden familie en vrienden van de bruidsstoet niet zeggen wie de agent had neergeslagen. Mede hierdoor heeft het onderzoek volgens de politie onnodig veel tijd in beslag genomen.

Van achteren neergeslagen

Op 30 augustus trok een trouwstoet door het centrum van Rotterdam. Omdat de deelnemers gevaarlijk reden en veel overlast veroorzaakten, werd de politie gewaarschuwd.

De agent werd van achteren neergeslagen toen hij de stoet wilde tegenhouden. Daar hield hij een zware hersenschudding en een whiplash aan over.

Op beelden is te zien dat de agent op de grond lag:

Agent tegen de vlakte geslagen door deelnemer trouwstoet

STER reclame