AFP

De politie in Engeland heeft gisteravond vijftien mannen aangehouden die ervan verdacht worden illegaal het land te zijn binnengekomen. Ze werden na een tip van een ooggetuige gevonden in een vrachtwagen in de buurt van Chippenham, ten oosten van Bristol.

Hulpdiensten hebben de mannen ter plekke onderzocht. Een van hen werd naar het ziekenhuis gebracht en is later aangehouden. De andere veertien mannen, allemaal tussen de 16 en 30 jaar oud, verkeerden in goede gezondheid.

De 50-jarige chauffeur uit Ierland zit vast. Het is nog onduidelijk waar de mannen vandaan komen en welke route de vrachtwagen heeft afgelegd.

Op beelden die via Twitter gedeeld worden is te zien hoe de vrachtwagen wordt afgevoerd door de politie:

In Nederland heeft de politie vanmiddag acht mensen aangehouden die zaten verstopt in een vrachtwagen vol fruit. Zij werden in Ridderkerk ontdekt toen de vrachtwagenchauffeur de trailer opende. Er sprongen tot zijn verrassing mensen uit de wagen. Volgens de politie zagen getuigen tien tot vijftien personen uit de trailer springen, van wie de politie er acht wist aan te houden.

Twee weken geleden werden in de buurt van Londen in een koelwagen 39 migranten dood aangetroffen. Zij waren allemaal van Vietnamese afkomst. Alle slachtoffers zijn geïdentificeerd en hun families zijn ingelicht.

Die wagen kwam waarschijnlijk uit Bulgarije en is overgestoken naar Engeland via de haven van Zeebrugge. De Noord-Ierse bestuurder van de vrachtwagen is aangehouden, hij wordt aangeklaagd voor doodslag. Ook wordt hij verdacht van mensensmokkel.

In reactie op de aanhouding van de chauffeur hebben duizenden Britten een petitie ondertekend. Ze pleiten voor een betere behandeling van vrachtwagenchauffeurs die niet doorhebben dat ze illegale migranten vervoeren.

STER reclame