Vrolijke gezichten bij Cristiano Ronaldo en zijn ploeggenoten na de snelle 1-0

Juve naar achtste finales Champions League, eindelijk zege Bosz

Juventus heeft zich door een overwinning op Lokomotiv Moskou geplaatst voor de achtste finales van de Champions League. Bayer Leverkusen, de ploeg van trainer Peter Bosz, boekte thuis tegen Atlético Madrid met 2-1 zijn eerste Europese zege.

Bij Loktomotiv-Juventus leek het lange tijd op 1-1 te eindigen, maar door een schitterend doelpunt van Douglas Costa in blessuretijd konden de Italianen toch nog juichen.

Juve, dat zonder de geblesseerde Matthijs de Ligt in Rusland aantrad, stond na drie minuten al op voorsprong. Lokomotiv-doelman Guilherme liet een vrije trap van Cristiano Ronaldo op koddige wijze los, waarop Aaron Ramsey het laatste tikje gaf aan de bal die anders overigens ook wel over de doellijn was gerold.

Jubileumgoal

Het was het driehonderdste doelpunt van Juventus in de Champions League, een mijlpaal die eerder alleen Manchester United, Bayern München, FC Barcelona en Real Madrid hebben bereikt.

Nog geen tien minuten later was het alweer gelijk in Moskou. Uit een voorzet kopte Aleksey Mirantsjoek eerst op de paal, waarna de afwezige Juventus-defensie hem alle tijd bood om de rebound alsnog binnen te tikken.

In het vervolg misten beide ploegen kansen op de 2-1. Leonardo Bonucci moest zelfs een keer namens Juve redding brengen op de lijn, waarna invaller Costa in de extra tijd met een prachtige solo alsnog toesloeg.

Eindelijk zege voor Bosz

In de andere wedstrijd in groep D boekte Bayer Leverkusen zijn eerste zege van het Champions League-seizoen. De ploeg van trainer Peter Bosz versloeg thuis Atlético Madrid met 2-1. De Spanjaarden hadden zich bij een overwinning al voor de knock-outfase kunnen plaatsen.

Kevin Volland juicht na zijn goal tegen Atlético

Bayer bepaalde in de eerste helft het spel, terwijl het verdedigende Atlético op de counter loerde. Vlak voor rust kregen de Duitsers loon naar werken. Na een corner wilde Atlético-verdediger Thomas Partey de bal blijkbaar hard over het eigen doel koppen, maar dat ging helemaal mis en de bal ging onhoudbaar langs keeper Jan Oblak.

Tien minuten na rust werd het ook nog 2-0 voor Leverkusen door een goal van Kevin Volland. Het was het eerste Bayer-doelpunt in dit Champions League-seizoen dat door een Bayer-speler werd gemaakt: de overige twee goals waren eigen doelpunten.

In het restant van de tweede helft golfde het spel op en neer en was er nog een rode kaart voor Bayer-speler Nadiem Amiri. Diep in blessuretijd maakte Álvaro Morata er nog 2-1 van, maar dat kon de pret bij Bosz en zijn spelers niet drukken.