AZ-trainer Arne Slot ANP

AZ boekte twee weken geleden in de 'thuiswedstrijd' in Den Haag een soepele 6-0 zege op FC Astana. Donderdag kunnen de Alkmaarders in Nur-Sultan een flinke stap zetten in de richting van overwintering in de Europa League, maar trainer Arne Slot is op zijn hoede: Astana is sinds deze week namelijk de kersverse kampioen van Kazachstan.

"We waren heel dominant, maar de uitslag gaf een ietwat overdreven beeld van de krachtsverhoudingen", zei Slot in zijn voorbeschouwing op het duel. Bovendien speelde Astana, met de mogelijke kampioenswedstrijd in het vooruitzicht, niet in zijn sterkste formatie. Dat zal donderdag anders zijn.

Slot hoopte dan ook stiekem dat Astana de titel afgelopen weekeinde nog niet zou behalen. "Dan hadden ze misschien wel opnieuw de keuze gemaakt om een aantal spelers rust te geven. Daar gaan we nu niet van uit. Tegelijkertijd is het natuurlijk mooi om te zien hoe de verhoudingen liggen wanneer beide teams met hun sterkste elftal spelen."

Astana veroverde zijn zesde landstitel op rij doordat de ploeg afgelopen weekeinde FC Tobol met 1-0 versloeg, terwijl concurrent Kairat Almaty verrassend met 5-0 verloor bij Irtysh Pavlodar.

Hoewel de Kazachen donderdag wel met hun sterkste spelers zullen aantreden, verwacht Slot dat de wedstrijd eenzelfde beeld zal opleveren als in Den Haag. "Het zou mij niet verbazen als wij veel aan de bal zijn en dat zij meer op de counter spelen."

Stand in groep L

1 Manchester United 3-7 (2-0)
2 AZ 3-5 (8-2)
3 Partizan Belgrado 3-4 (4-4)
4 FC Astana 3-0 (1-9)

STER reclame