Advocaat waakt voor Young Boys: 'Oppassen dat we niet in de val lopen'

Dick Advocaat zit bij Feyenoord nog in de wittebroodsweken, waarin hij zijn stempel probeert te drukken op de gevallen grootmacht, die donderdagavond de strijd aanbindt met Young Boys in de Europa League.

"We trainen korter, de besprekingen zijn korter", noemt Advocaat wat zaken op die hij veranderde sinds zijn aanstelling als opvolger van Jaap Stam, een week geleden. "Het gaat erom dat de spelers het begrijpen en dat heeft niet met duur te maken."

"Ik doe het op mijn manier, die redelijk succesvol is geweest", vervolgt de 72-jarige trainer, van wie men geen innovaties hoeft te verwachten in Rotterdam-Zuid. "Yoga doe ik niet, dat vind ik flauwekul."

"Ik heb een ander idee, een andere visie over organisatie dan andere trainers. Als de organisatie goed staat kan je altijd winnen, maakt niet zoveel uit tegen wie je speelt. En deze jongens hebben de kwaliteiten om dat te doen, anders speel je niet bij Feyenoord."

De stemming rondom Feyenoord draait langzaam onder Advocaat. Maar hij beseft dat het wel even gaat duren voordat zijn selectie het vertrouwen van de fans terug heeft gewonnen.

"Het zat natuurlijk heel diep. Sinds het begin van het seizoen is er wel wat gebeurd. Ik kan me best voorstellen dat de fans niet direct staan te springen, wij moeten hun vertrouwen terugwinnen."

De beleving is volgens Advocaat prima op de Feyenoord-training: "En dat zeg ik niet zo snel" ANP

De eerste voortekenen zijn positief. Advocaats eerste duel als Feyenoord-trainer leverde een 3-0 zege bij VVV-Venlo op. "En de beleving zag er gisteren op de training ook best aardig uit. En dat zeg ik niet zo snel."

Beleving kan Feyenoord donderdagavond tegen Young Boys ook goed gebruiken. Al waakt Advocaat ervoor dat zijn ploeg in al zijn enthousiasme en gesteund door het thuispubliek met té veel overtuiging ten aanval trekt.

"We moeten oppassen dat we niet in de val lopen. Ze hebben een paar jongens voorin, waarmee ze in de counter kunnen toeslaan. Dat mag morgen echt niet gebeuren. We moeten zorgen dat we altijd genoeg mensen achter de bal hebben."

STER reclame