Trainer Carlo Ancelotti langs de lijn tijdens Napoli-Salzburg Pro Shots

De crisis bij Napoli wordt steeds groter. Voorzitter Aurelio De Laurentiis heeft aangekondigd maatregelen te nemen tegen zijn eigen spelersgroep en de positie van trainer Carlo Ancelotti staat zwaar onder druk.

De spanningen bij de Italiaanse club begonnen zaterdag na een 2-1 nederlaag bij AS Roma. Het was de derde opeenvolgende wedstrijd zonder zege voor Napoli, waarop de woedende voorzitter De Laurentiis besloot de spelersgroep een week op een besloten trainingskamp, een zogeheten ritiro, te sturen. Tot grote onvrede van zowel de spelers als trainer Ancelotti.

Dinsdag hadden de spelers van Napoli, na het teleurstellende 1-1 gelijkspel in het Champions League-duel met Red Bull Salzburg, weer moeten terugkeren naar het kamp in Castel Volturno. Maar ze weigerden: de spelers gingen in hun eigen auto naar huis en de spelersbus van Napoli vertrok vrijwel leeg naar het trainingskamp. Alleen trainer Ancelotti en de technische staf waren aan boord.

De flamboyante voorzitter van Napoli, Aurelio De Laurentiis Pro Shots

Volgens Italiaanse media was De Laurentiis al snel na de wedstrijd vertrokken. De spelers zouden daarop naar de zoon van de voorzitter zijn gegaan en hebben gezegd: "We gaan naar huis, zeg dat maar tegen je vader."

Juridische stappen

Ancelotti, die eerder al had aangegeven het niet eens te zijn met het ingelaste trainingskamp, boycotte de persconferentie na afloop van het Champions League-duel, net als spits Fernando Llorente. Dat zal de club sowieso een boete van de UEFA opleveren.

In een verklaring op de website laat Napoli nu weten dat het stappen zal ondernemen naar aanleiding van de werkweigering van de spelers. De club benadrukt daarbij dat het de verantwoordelijkheid van trainer Ancelotti is dat de spelers deelnemen aan het trainingskamp.

Volgens La Gazzetta dello Sport hebben De Laurentiis en Ancelotti een verhit telefoongesprek gevoerd over de situatie en hebben zowel de voorzitter als enkele spelers advocaten ingeschakeld.

De toekomst van Ancelotti, die bezig is aan zijn tweede seizoen in Napels, hangt nu aan een zijden draadje. Napoli heeft verklaard dat er tot nader order niet meer met de media zal worden gesproken.

STER reclame