Donyell Malen Pro Shots

PSV is zonder Donyell Malen en Jorrit Hendrix naar Oostenrijk afgereisd voor het Europa League-duel met LASK Linz. Het tweetal is niet fit genoeg.

Malen liep twee weken geleden een enkelblessure op en is sindsdien niet in actie gekomen. De clubtopscorer van PSV werd onlangs wel door bondscoach Ronald Koeman opgenomen in de voorselectie van Oranje voor de duels met Noord-Ierland (16 november) en Estland (19 november).

Het was al eerder duidelijk dat Steven Bergwijn bij PSV ontbreekt vanwege een hamstringblessure, die hij opliep in het duel met LASK Linz op 24 oktober. De kwetsuur van de aanvaller is dusdanig serieus dat hij ook niet in de voorselectie van Oranje werd opgenomen.

De eveneens niet fitte Hendrix miste de afgelopen twee competitieduels van PSV met AZ en Sparta al vanwege een schorsing door zijn rode kaart tegen FC Utrecht.

Aftrap om 18.55 uur

PSV trapt donderdag om 18.55 uur af tegen de nummer twee uit de Oostenrijkse competitie. LASK Linz wist de ploeg van Mark van Bommel twee weken geleden op 0-0 te houden.

Bij winst zijn de Eindhovenaren minimaal verzekerd van de tweede plaats in groep D, wat voldoende is voor de volgende ronde.

Europa League - groep D

1. PSV 3-7 (7-3)
2. Sporting Portugal 3-6 (5-4)
3. LASK Linz 3-4 (2-2)
4. Rosenborg BK 3-0 (1-6)

STER reclame