NOS Sport

Nederlandse honkballers ook in laatste groepsduel onderuit

Nederlandse honkballers verliezen opnieuw in Mexico

De Nederlandse honkballers hebben ook hun derde en laatste groepswedstrijd in de Premier 12 verloren. Het team van bondscoach Hensley Meulens ging in de derde wedstrijd op het toernooi voor de beste twaalf honkballanden van de wereld met 10-2 onderuit tegen gastland Mexico.

Het Nederlandse team had in Guadalajara eerder in de groep verloren van de Verenigde Staten en van de Dominicaanse Republiek en was daardoor al kansloos voor het bereiken van de superronde met de beste zes landen.

Mexico kwam meteen in de eerste inning op 2-0 en bouwde die voorsprong uit met scores in de derde, zevende en achtste inning. De ploeg van Meulens kon daar pas in de achtste inning bij een achterstand van 8-0 twee punten tegenover zetten. Op een honkslag van Yurendell de Caster, scoorden Gianfranco Wawoe en Kalian Sams.

OKT in maart

Oranje veroverde in september de Europese titel, maar greep vervolgens op het olympisch kwalificatietoernooi in Italië naast een ticket naar Tokio. In maart krijgen de honkballers nog één kans, op een mondiaal kwalificatietoernooi.

Bondscoach Hensley Meulens is op dit moment met het Koninkrijksteam actief

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl