Hansen schiet Oranje onder 17 met drie goals naar kwartfinales WK Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Oranje onder 17 heeft zich door een zege op Nigeria geplaatst voor de kwartfinales van het WK in Brazilië. De ploeg van bondscoach Peter van der Veen versloeg de vijfvoudig kampioen met 3-1.

In de kwartfinales treft Oranje zondag de winnaar van het Zuid-Amerikaanse treffen tussen Argentinië en Paraguay, dat in de nacht van donderdag op vrijdag op het programma staat. De kwartfinale van Oranje is om 20.30 uur en dat duel is te volgen via een stream op NOS.nl en in de NOS-app.

Hansen maakt hattrick

In Goiânia kende Nederland een droomstart tegen de wereldkampioen van 1985, 1993, 2007, 2013 en 2015. Na een knappe actie van Jayden Braaf draaide Sontje Hansen goed weg en schoot hij na vier minuten al binnen.

Het zou zijn eerste van drie goals zijn.

Sontje Hansen neemt gele kaart voor lief na hattrick op WK onder 17

Lang kon Oranje overigens niet genieten van de openingstreffer, want spits Olakunle Olusegun maakte nog binnen het kwartier gelijk.

Uit een moeilijke hoek raakte de Nigeriaan Peter Olawale vervolgens ook nog de paal, maar Nederland stelde orde op zaken en kwam weer op voorsprong. Weer was het Hansen, die na slecht wegwerken van Oluwatimilehin Adeniyi met links hard raak schoot.

Tien minuten voor tijd besliste Hansen het duel uit een strafschop. Het was de vijfde goal van de Ajacied in vier duels dit WK.

Bondscoach Oranje onder 17: 'Iedereen schreef ons af, maar we zijn er nog'

STER reclame