Groenen blij met terugkeer bij Oranje: 'Vanaf de bank toekijken voelt raar'

Alle vier wedstrijden in de EK-kwalificatiereeks hebben de Oranje-vrouwen tot nu toe winnend afgesloten. Nederland staat eerste in poule A en maakt zich in Zeist op voor de laatste twee duels van dit kalenderjaar.

Vrijdag staan de vrouwen tegenover Turkije, waarna dinsdag Slovenië wacht. Ondanks de riante uitgangspositie verslapt de aandacht van Oranje niet. "We willen het interlandseizoen afsluiten zoals we dat begonnen, met overwinningen", zegt Oranje-speelster Jackie Groenen.

'Blij met punten'

Groenen miste door blessureleed de laatste twee interlands, maar is nu naar eigen zeggen weer helemaal fit. Ze vindt het fijn om weer terug te zijn in de selectie van Oranje. "Het was raar om de meiden vanaf de bank te zien spelen."

Hoewel Oranje nog zonder puntverlies is in de EK-kwalificatiestrijd, was er wel kritiek op het spel van de Oranje-vrouwen. Ook binnen het team leeft het besef dat het spel beter kan, al staat het resultaat volgens Groenen altijd voorop. "Op de bank zit ik als teamgenoot, niet als analyticus. Ik ben dus vooral blij met de punten."

Belangrijke periode

Daar sluit doelvrouw Sari van Veenendaal zich graag bij aan. "We hebben het zelf ook over onze manier van spelen, maar uiteindelijk gaat het om de punten."

Van Veenendaal wil het jaar afsluiten met 'mooie statistieken'

Van Veenendaal, die de WK-finale keepte en uitgeroepen werd tot beste keepster van de wereld, wil het jaar goed afsluiten. "Er komt nog een belangrijke periode aan en de goede lijn die we hebben ingezet, willen we vasthouden. We willen zes uit zes halen. Daarom is opladen voor Turkije ook geen probleem."

Stand EK-kwalificatiegroep A

gesp-ptn doelcijfers
1. Nederland 4-12 16-2
2. Rusland 3-6 5-2
3. Kosovo 3-6 4-6
4. Slovenië 4-6 13-6
5. Turkije 4-1 1-11
6. Estland 4-1 1-13
Groepswinnaars en beste drie nummers 2 naar EK. Overige zes nummers 2 naar play-offs.

STER reclame