Ten Hag heeft 'niet gesproken' met Bayern: 'Ik maak seizoen bij Ajax af'

Ajax treft dinsdag Chelsea in de Champions League, maar natuurlijk kon de vraag aan de vooravond van dat duel in Londen niet uitblijven: heeft Erik ten Hag al contact gehad met Bayern München? "Nee", antwoordt de trainer resoluut. "Dit seizoen richt ik mij op Ajax."

De naam van Ten Hag ging maandag onmiddellijk rond, nadat Bayern zondagavond wereldkundig had gemaakt dat de Duitse club afscheid had genomen van trainer Niko Kovac. De successen van de Haaksberger in Amsterdam waren de Zuid-Duitsers uiteraard niet ontgaan. Bovendien kennen ze hem nog uit de periode (2013-2015) dat hij in München het tweede elftal onder zijn hoede had.

Gevleid

Maar Ten Hag geeft geen krimp, behalve dan dat hij zich gevleid voelt door de roep van de Bayern-fans om zijn komst. "Tuurlijk streelt mij dat, als dat zo is. Maar daar kan ik mij nu niet mee bezighouden. Morgen wacht Chelsea. De vierde wedstrijd in de Champions League. En een belangrijke ook, want de vorige hebben we verloren."

Michy Batshuayi schiet Chelsea naar de zege in Amsterdam Pro Shots

De 49-jarige oefenmeester tekende afgelopen zomer een verbeterd contract dat hem tot halverwege 2022 aan Ajax verbindt. Op de suggestie dat daarin wellicht een clausule is opgenomen die een tussentijds vertrek naar Bayern München mogelijk maakt, reageert Ten Hag met een "morgen is Chelsea-Ajax".

Betere keuzes

Voor die confrontatie kan hij gewoon beschikken over Donny van de Beek, Edson Álvarez en Lisandro Martínez die afgelopen vrijdag tegen PEC Zwolle geblesseerd uitvielen. "Ze zijn fit, ze zijn inzetbaar. Maar of ze ook spelen, kan ik nu nog niet zeggen."

Ajacied Donny van de Beek tijdens de training op Stamford Bridge EPA

Wel wil hij prijsgeven wat er beter moet dan twee weken geleden, toen Ajax door een late tegentreffer met 1-0 het schip in ging tegen de formatie van Frank Lampard: het spel aan de bal moet beter.

"Dat betekent nauwkeuriger zijn, betere keuzes maken, goed vrijlopen. Dat deden we niet goed. Dat is ook niet simpel tegen de hoge pressie van Chelsea. Desalniettemin kunnen we beter en dat zullen we morgen ook moeten gaan doen."

Extra prikkel

Ten Hag heeft er alle vertrouwen in dat dat ook gaat gebeuren, al marcheert zijn ploeg in de competitie niet altijd even soepel, "We hebben een goed team met goede spelers. Maar de Champions League lijkt ze wel een extra prikkel te bezorgen. Het haalt het beste in ze naar boven."

Eerder op dag gaf Chelsea-trainer Frank Lampard een persconferentie:

Lampard: 'We zullen weer top moeten zijn, want Ajax zal dat ook zijn'

Lampard is daar al op voorbereid. Hij verwacht op Stamford Bridge een vergelijkbare wedstrijd als twee weken geleden in de Johan Cruijff Arena. "Dat duel gaf een eerlijk beeld. Ajax beschikt over een sterke ploeg, dat al hun wedstrijden nog had gewonnen. We wisten dat we op topniveau moesten zijn om een resultaat te boeken. En dat waren we."

"We deden wat nodig was om Ajax te stoppen en ze niet tussen de linies te laten spelen, wat ze zo goed kunnen. En we speelden zelf ook goed. Het was een prachtige wedstrijd om bij betrokken te zijn en om op terug te kijken. We zullen morgen weer ons beste spel moeten spelen, want dat verwacht ik van Ajax ook."

Stand Champions League-groep H

gesp-ptn doelcijfers
1. Chelsea 3-6 3-2
2. Ajax 3-6 6-1
3. Valencia 3-4 2-4
4. Lille 3-1 2-6

STER reclame