NOS Sport

Honkballers ook tegen Dominicaanse Republiek hard onderuit op Premier12

Dominicaanse Republiek declasseert Nederlands honkbalteam

De Nederlandse honkbalploeg heeft ook zijn tweede duel in de Premier 12, het officieuze WK, verloren. In het Mexicaanse Guadalajara was de Dominicaanse Republiek met 14-4 te sterk voor de ploeg van bondscoach Hensley Meulens. Zaterdag werd al met 9-0 van de Verenigde Staten verloren.

Oranje, dat aantreedt zonder spelers uit de MLB, de Noord-Amerikaanse profcompetitie, kende nog wel een voortvarende start. Op het werpen van MLB-veteraan Ervin Santana (voormalig speler van onder andere Los Angeles Angels en Minnesota Twins) sloeg Roger Bernadina de eerste bal gelijk over de hekken. Een inning later sloeg Chadwick Tromp met het eerste honk bezet ook een homerun: 3-0.

Daarna stokte de productie van Oranje en kregen de werpers het lastig. De Dominicanen sloegen maar liefst zestien hits (waaronder drie homeruns) en wisten in zeven innings veertien keer te scoren.

Sharlon Schoop gleed in de zesde inning nog wel een punt binnen, maar omdat het verschil na zeven innings tien punten was trad de 'mercy rule' - het voortijdig beëindigen van de wedstrijd vanwege een te groot puntenverschil - in werking.

De NOS reisde mee naar Mexico en sprak met de spelers en trainers over het toernooi en de kwalificatie voor de Olympische Spelen.

Honkballers Oranje komen overal vandaan: 'We hebben wat nodig is'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl