Bevalling vrouw begint op A2 in Limburg, jongetje gezond geboren

Hulpdiensten hebben vanmiddag op de A2 bij Born in Limburg een vrouw geholpen van wie de bevalling op de vluchtstrook van de snelweg begonnen was. Dat meldt de politie.

De vrouw belde rond 17.30 uur naar 112, omdat ze stilstond op de vluchtstrook van de drukke snelweg. Daarop werden de hulpdiensten naar de plek gestuurd. Intussen kreeg de partner van de vrouw telefonisch instructies van de meldkamer.

Omdat de situatie op de snelweg onveilig was, werd de vrouw door agenten naar de parkeerplaats van een nabijgelegen hotel gebracht. Personeel kwam direct met handdoeken en water naar buiten. "Niet veel later werd op de parkeerplaats, te midden van een groot aantal hulpverleners, een gezond jongetje geboren", meldt de politie.

Volgens de politie maken moeder en kind het goed. Ze zijn allebei naar het ziekenhuis gebracht. "Het kleine mannetje zal het zelf nog niet in de gaten hebben, maar hij heeft van een grijze regenachtige dag voor alle betrokken centralisten en hulpverleners ter plaatse een prachtige dag gemaakt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl