FC Utrecht kinderlijk eenvoudig langs Fortuna Sittard in kat-en-muisspel

Bekijk de samenvatting van FC Utrecht - Fortuna Sittard

FC Utrecht heeft geen kind gehad aan Fortuna Sittard. Coach John van den Brom zag zijn ploeg simpel met 6-0 winnen.

Het duel in Stadion Galgenwaard had veel weg van een kat-en-muisspel. Het elftal van trainer Sjors Ultee creëerde bijna niets, liep voortdurend achter de bal aan en gaf ook nog eens twee penalty's weg.

Vroege wissel

Vanaf de eerste minuut was het onderlinge krachtsverschil levensgroot. Vroege doelpunten van Gyrano Kerk en Sander van de Streek waren al een voorteken van een wedstrijd vol dieptepunten voor Fortuna.

Een teleurgestelde Mark Diemers

Na iets meer dan een half uur stond het al 3-0 in Stadion Galgenwaard, dankzij een benutte penalty van Simon Gustafson. De vroege wissel van Ultee (Clint Essers voor Cian Harries in de 32ste minuut) kon niet voorkomen dat Fortuna in de tweede helft nog drie tegentreffers om de oren kreeg.

Simon Makienok

Zo scoorde Van de Streek zijn tweede en schoot Gustafson opnieuw een penalty binnen. Simon Makienok maakte het feest compleet. De Deen, die door blessures bijna twee jaar uit de roulatie was, verving Van de Streek en scoorde onder luid gejuich binnen vier minuten na zijn rentree.

Makienok glunderde na afloop van de wedstrijd: "Dit is een droom die uitkomt. Ik heb kippenvel, ongelooflijk."

Simon Makienok bedankt het publiek

Ook Van den Brom was blij voor zijn Deense aanvaller. "Het was een echte spitsengoal en het stadion ontplofte."

Volgende week wacht Ajax

De oefenmeester van Utrecht was trots op zijn gehele elftal. "We hebben met plezier gespeeld en wilden tot het eind van de wedstrijd scoren."