Sierhuis schiet FC Groningen langs machteloos Willem II

Bekijk de samenvatting van FC Groningen - Willem II

FC Groningen heeft een meer dan verdiende 2-0 overwinning geboekt op Willem II. Het was de achtste keer in elf thuiswedstrijden dat de noordelingen het eigen doel schoon hielden.

De thuisploeg, die dit kalenderjaar al elf van de veertien thuiswedstrijden had gewonnen maar de afgelopen twee seizoenen in eigen huis met 1-0 onderuit was gegaan tegen Willem II, begon energiek in de Euroborg. Het zette de tegenstander vast en creëerde tal van kansen.

De beste waren voor Joel Asoro, die al na vijf minuten de bal net naast schoof en kort daarop gestuit werd door doelman Timon Wellenreuther, en Ahmed El Messaoudi, die tussendoor de bal miste bij een open kopkans. De gasten stelden daar alleen een gekraakt schot van Vangelis Pavlidis tegenover.

Willem II'er Jordens Peters houdt Groninger Joel Asoro van de bal

Willem II overleefde de sterke beginfase van de thuisploeg en sloeg halverwege de eerste helft bijna zelf toe, toen de Groningse Japanner Ko Itakura de bal van zijn voet liet springen. Pavlidis, dit seizoen al goed voor zes treffers, verzuimde echter te profiteren en schoot voorlangs.

Kort voor rust kwam Groningen op de verdiende voorsprong. Ajdin Hrustic opende fraai op Django Warmerdam, wiens voorzet door Kaj Sierhuis op acrobatische wijze tot doelpunt gepromoveerd werd: 1-0.

Kaj Sierhuis werkt de bal op acrobatische wijze in het Willem II-doel

Meteen na de pauze onderscheidde Sierhuis zich opnieuw. Asoro, de van Swansea gehuurde Zweed die zijn eerste basisplaat cachet gaf met een sterk optreden, kopte een dieptepass van Itakura door, waarna Sierhuis met een hard schot hoog in de korte hoek de stand naar 2-0 tilde.

Kwam Willem II in de eerste helft al nauwelijks in het stuk voor, na de hervatting waren de Tilburgers, aan speelronde twaalf begonnen als nummer zes van de eredivisie, zo mogelijk nog machtelozer. Maar ook bij Groningen nam de aanvalsdrift af, al kreeg de 20-jarige Asoro nog wel twee mogelijkheden de marge te vergroten.

Pas bij het scheiden van de markt was Willem II in de buurt van een doelpunt. De schuiver van Paul Gladon ging via de paal naast.