Feyenoord wint bij VVV-Venlo direct onder coach Advocaat

Bekijk de samenvatting van VVV-Venlo - Feyenoord

Feyenoord heeft zijn eerste wedstrijd onder coach Dick Advocaat meteen weten te winnen. De Rotterdammers versloegen VVV in Venlo dankzij goals van Nicolai Jørgensen en Steven Berghuis (twee keer): 0-3.

Meer lef, een tikkie arrogant zijn en vooral geen angst hebben. Dat verlangde Advocaat, die de afgelopen maandag vertrokken Jaap Stam in Rotterdam-Zuid opvolgde, vooral van de Feyenoorders.

Gretig

Het gaat wat ver om direct van een schokeffect te spreken, maar Feyenoord ging voor rust gretig op zoek naar een treffer. Jørgensen opende in de 18de minuut de score door op tijd een dieptepass van Jens Toornstra binnen te tikken.

Nicolai Jørgensen zet Feyenoord op 0-1 in Venlo

VVV werd daarna het initiatief gegund, maar het kon er niets mee. Nieuwbakken Feyenoord-aanvoerder Steven Berghuis, die de band permanent heeft overgenomen van Eric Botteghin, ramde de 0-2 op fraaie wijze van ruim twintig meter achter doelman Thorsten Kirschbaum.

In de tweede helft ging het niveau van Feyenoord omlaag, al kwam de ploeg nauwelijks in de problemen omdat VVV-Venlo slordig speelde.

Bekijk in de videocarrousel hieronder interviews na afloop met Jan-Arie van der Heijden, Dick Advocaat, Steven Berghuis en Robert Maaskant.

De wedstrijd was gespeeld toen VVV-verdediger Chris Kum na 69 minuten met zijn tweede gele kaart van het veld werd gestuurd. Feyenoord vond het allang best en kwam in blessuretijd op 0-3 dankzij een benutte strafschop van Berghuis, na een handsbal van Steffen Schäfer.

Advocaat is Michels voorbij

De zege van Feyenoord zorgde er nog voor dat Advocaat zijn 176ste overwinning in de eredivisie kon bijschrijven.

Dat is er één meer dan Rinus Michels, maar nog drie te weinig voor een plaats in de toptien aller tijden. Bert Jacobs is met 273 overwinningen aanvoerder van de ranglijst.