Bekijk de samenvatting van FC Emmen - Vitesse Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Vitesse heeft een uitgelezen kans verprutst om de derde plek van PSV over te nemen. De Arnhemmers gingen op bezoek bij laagvlieger FC Emmen met 2-1 onderuit.

Bij een overwinning in Emmen was Vitesse het zwalkende PSV, dat zaterdagavond op de valreep een punt pakte bij Sparta, gepasseerd op de ranglijst. Maar daar stak de thuisploeg een stokje voor.

Beide partijen kritisch na afloop

"Wij zijn Ajax niet, we kunnen niet zomaar twee tegengoals compenseren", zei Vitesse-coach Leonid Sloetski na afloop. Ook Emmen-trainer Dick Lukkien was niet helemaal tevreden: "Wij kunnen dit nog niet iedere week brengen, dat moeten we voor elkaar krijgen."

Emmen wil dit iedere week en Bazoer belooft beterschap bij Vitesse

Na tien minuten spelen, profiteerde Michael de Leeuw optimaal van een misverstand tussen Vitesse-keeper Remko Pasveer en Eli Dasa, die beiden verwachtten dat de ander zou ingrijpen, door de bal in het lege doel te tikken.

Halverwege de eerste helft verdubbelde Nikolai Laursen de marge. Pasveer kon met hulp van de lat nog redden op een kopbal van De Leeuw, maar was kansloos bij de rebound van de Deen.

Ommekeer Vitesse komt er niet

Een kwartier voor rust deed Nouha Dicko onverwachts wat terug voor Vitesse (2-1), waardoor de Arnhemmers nog mochten hopen op een ommekeer in de tweede helft. Die kwam er echter niet.

FC Emmen viert de overwinning op Vitesse Pro Shots

Vitesse drong wel aan en scoorde bijna via Bryan Linssen, maar gaandeweg werd ook Emmen weer gevaarlijk; Michaël Heylen kopte net over en De Leeuw maaide vlak bij het doel over de bal heen. Aan de andere kant ging een omhaal van Dicko voorlangs.

Vitesse biedt Honda contract aan

Meer gaf Emmen niet weg, waardoor Vitesse voor het eerst tweemaal op rij verloor onder coach Leonid Sloetski. Maar er lijkt versterking aanstaande, de club heeft proefspeler en voormalig VVV'er Keisuke Honda een contract aangeboden.

"We hebben met hem gesproken over een contract, de bal ligt nu bij hem. We wachten op zijn beslissing", aldus Sloetski, die de Japanner er graag bij heeft. "Natuurlijk. We hebben niet veel creatieve spelers. hij is heel ervaren en een goede speler."

Vitesse biedt Honda contract aan: 'De bal ligt nu bij hem'

Ook Adnane Tighadouini traint mee met Vitesse. "Maar de situatie met hem is heel anders dan met Honda", weet Sloetski. "Het is heel moeilijk voor mij om iets over hem te zeggen. Het is misschien wel, misschien niet."

FC Emmen boekte alweer zijn derde thuisoverwinning op rij.

Statistieken

STER reclame