Ronald Koeman
NOS Voetbal

Koeman geeft toe: 'Vertrekclausule Barcelona geldt voor na het EK 2020'

Ronald Koeman kan alleen vertrekken als bondscoach van het Nederlands elftal als Barcelona zich na het Europees kampioenschap van 2020 meldt voor de trainer.

Koeman bevestigt in het televisieprogramma Goedemorgen Eredivisie op Fox Sports de clausule in zijn contract met de KNVB, waarvan het bestaan eerder door technisch directeur Nico-Jan Hoogma naar buiten werd gebracht.

"Er is na het EK een evaluatiemoment", aldus Koeman. "Ik kan weg voor één club, dat staat ook in de clausule. Ik kan ook rustig zeggen dat ik voor geen andere club wegga." De 56-jarige Koeman tekende in februari 2018 een contract tot en met het WK van 2022 bij de KNVB.

Droomclub

Barcelona is voor Koeman de droomclub die hij ooit nog eens zou willen coachen. "Ja, dat heb ik vaak genoeg gezegd."

Het is denkbaar dat Barcelona na dit seizoen op zoek gaat naar een nieuwe hoofdtrainer. De ploeg van Frenk de Jong presteert momenteel wisselvallig en verloor zaterdag het uitduel met Levante met 3-1.

Slip of the tongue

De Oranjebondscoach had graag gezien dat Hoogma het bestaan van de clausule voor zich had gehouden. "Een slip of the tongue. Nico-Jan dacht dat iedereen er wel van op de hoogte was. Er kwamen allemaal reacties, ook uit Spanje. Daar zat ik niet op te wachten. We hebben erover gesproken, maar zand erover. Ik ben niet boos."

Het Nederlands elftal speelt deze maand de EK-kwalificatieduels met Noord-Ierland (16 november) en Estland (19 november) en kan deelname aan het EK veiligstellen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl