NOS Sport

Márquez-broers herhalen kunststukje uit 2014

Alex Márquez treedt in voetsporen van broer Marc met wereldtitel Moto2

Alex Márquez is in Kuala Lumpur wereldkampioen in de Moto2-klasse geworden. De drie jaar jongere broer van de huidige MotoGP-wereldkampioen Marc Márquez (26) had voldoende aan de tweede plaats bij de Grote Prijs van Maleisië.

Het is voor de tweede keer dat de Márquez-broers in hetzelfde seizoen de wereldtitel grijpen. Alex won in 2014 in de Moto3 zijn eerste wereldtitel, terwijl Marc destijds in de MotoGP voor de tweede keer wereldkampioen werd.

Zowel Marc als Alex Márquez eindigde dit weekend op het circuit van Sepang als tweede. Dat Marc Márquez zondag in actie kwam, was niet vanzelfsprekend te noemen. Hij kwam zaterdag bij de kwalificatie hard ten val. De Spanjaard Maverick Viñales en de Zuid-Afrikaan Brad Binder wonnen de race in respectievelijk de MotoGP en Moto2.

Marc Márquez heeft acht wereldtitels veroverd, de 23-jarige Alex Márquez won tot nu toe twee keer het wereldkampioenschap.

Het is naar verluidt de verwachting dat Alex Márquez in 2021 de overstap van de Moto2 naar de toonaangevende MotoGP gaat maken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl