Politie bij de overvallen juwelier in Waalwijk
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS NieuwsAangepast

Juwelier overvallen in Waalwijk, medewerkers vastgebonden

In Waalwijk is zaterdagavond een juwelier overvallen. Vermoedelijk drie gemaskerde mensen kwamen rond 22.00 uur de zaak in het centrum binnen en bonden de eigenaren vast met tiewraps. Ook hebben de overvallers in de lucht geschoten.

De eigenaren zijn flink geschrokken:

Juwelier overvallen in Waalwijk

De eigenaren van de zaak raakten gewond bij de overval. "Het waren drie bomen van kerels. We hadden geen schijn van kans. En ze droegen clowns- en duivelsmaskers", vertelde eigenaar Franc Cortenbach aan Omroep Brabant. De juwelier heeft verwondingen aan zijn rug, oor en oog. Ook zijn vrouw is hardhandig aangepakt. Zij is nog te overstuur om te reageren.

Dakraam

De overvallers zouden via het dakraam naar binnen gekomen zijn. Het echtpaar werd direct vastgepakt en vastgebonden en is geschopt en geslagen. "Zelfs toen ik op de grond lag. Het was net of we in een horrorfilm terecht waren gekomen. Ze hebben inderdaad ook geschoten. Drie keer. Met een alarmpistool. Dat wapen hebben ze eveneens op mijn hoofd gericht", aldus het 58-jarige slachtoffer.

"Ik heb nog met ze gevochten en misschien is dat ook mijn redding en die van mijn zaak geweest. Terwijl ik vastgebonden achterbleef zijn ze naar de winkel gelopen. Daar trad gelijk het alarmsysteem in werking, waarbij de hele zaak onder rook kwam te staan." De overvallers zouden twee kasten hebben geplunderd en daarna zijn vertrokken.

Impact

Het echtpaar werd al twee keer eerder overvallen. "De verzekering zal de meeste schade vergoeden, maar de impact die deze overval op ons heeft gemaakt, moeten we zelf zien te verwerken", aldus Cortenbach tegen de regionale omroep.

Van de daders ontbreekt nog ieder spoor. De politie heeft de inwoners van Waalwijk via Burgernet gevraagd om tips.

Advertentie via Ster.nl