NOS NieuwsAangepast

'Begeleiding in Parijs was nalatig'

De meisjes die drie dagen vermist waren in Parijs zeggen dat hun school nalatig is geweest in de begeleiding tijdens de excursie. In een interview met de Limburgse zender L1 zegt een van de twee dat de leraren niet goed op hen hebben gepast.

"Donderdag waren we ook verdwaald en we vroegen de leraar om bij ons te blijven, maar die was de andere kant op", zegt Halima Saoufi. "Het zijn begeleiders, die zijn mee om op ons te letten. Misschien gaan ze ook voor zichzelf, maar let ook goed op de leerlingen."

Haar vriendin wil nog niet haar verhaal in de media doen.

Klacht

De leerlingen van het Sint-Maartenscollege uit Maastricht kregen vrijdag een middag de tijd om te shoppen op de Champs-Élysées. Afgesproken was aan het eind van de avenue weer te verzamelen, maar de meisjes kwamen niet opdagen. Gisteren meldden ze zich bij een agent op Gare du Nord.

Volgens L1 wil de familie van de meisjes een klacht indienen tegen de school. Rector Moes van het Sint-Maartenscollege is daar "teleurgesteld" over.

Chillen

De geruchten dat de meisjes er gewoon een paar daagjes Parijs aan het schoolreisje wilden vastplakken, wijst Saoufi van de hand. "We hebben drie dagen op straat geleefd. We hebben helemaal niet gechilld. Ik weet niet hoe ze daarbij komen."

Rector Moes zegt nog altijd dat er nog altijd "sterke aanwijzingen" zijn dat de twee vrijwillig achterbleven.

Volgens Saoufi had ze "geen enkele reden om weg te lopen". Op de vraag waarom ze er dan drie dagen over deed om hulp te zoeken, zegt ze dat ze bang waren dat iemand misbruik van hun situatie zou maken. "Daarom hebben we niks gezegd."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl