Lionel Messi baalt na de nederlaag tegen Levante

Barcelona laat zich verrassen, Real profiteert niet

Middenmoter Levante heeft koploper FC Barcelona in Spanje getrakteerd op een verrassende nederlaag. In Valencia werd het 3-1 voor de thuisploeg. Real Madrid had de koppositie kunnen overnemen, maar speelde 0-0 gelijk tegen Real Betis.

Lionel Messi bracht Barcelona voor de rust met een overtuigende strafschop nog wel op voorsprong. Het was voor de Argentijn zijn 500ste treffer met de linkervoet voor de Catalanen. In totaal heeft Messi 609 doelpunten voor Barcelona gemaakt.

Lichtzinnig

Na de rust vatte Barça het vervolg van het duel te licht op. José Campana maakte na slordig uitverdedigen gelijk en even later kreeg Borja Mayoral alle vrijheid om de 2-1 te maken.

Twintig minuten voor tijd werd Barcelona-doelman Marc-André Ter Stegen opnieuw geklopt toen een inzet van Nemanja Radoja van richting veranderd werd.

Messi leek nog iets terug te doen en scoorde na een lichaamsschijnbeweging, maar die treffer werd geannuleerd vanwege buitenspel. Frenkie de Jong speelde de hele wedstrijd voor de Catalanen, die alweer hun derde nederlaag van het seizoen leden.

Sevilla, Atlético en Real profiteren niet

Voor Real Madrid lieten eerst Sevilla en Atlético Madrid hun kans liggen om de koppositie van Barcelona over te nemen. De nummers drie en vier van de ranglijst bleven op een gelijkspel steken: 1-1.

Alvaro Morata en Franco Vazquez

Sevilla, met Luuk de Jong in de basis, kwam na een klein halfuur op voorsprong door een doelpunt van Franco Vazquez. Na een uur spelen maakte Álvaro Morata de gelijkmaker voor Atlético. Diego Costa had de bezoekers daarna de overwinning nog kunnen bezorgen, maar de spits miste een strafschop.

Real Madrid had vervolgens de koppositie kunnen pakken als het thuis Real Betis zou verslaan. Eden Hazard leek al snel voor 1-0 te zorgen, maar daar stak de VAR (buitenspel) een stokje voor.

Vinícius Júnior baalt van een gemiste kans

Na rust drong Real fel aan, vooral in de slotfase, maar Toni Kroos, Ferland Mendy, Dani Carvajal en Vinícius Júnior stuitten telkens weer op de uitstekende doelman Joel Robles.

Zondag krijgt Granada ook nog de kans om de eerste plaats in La Liga te veroveren. Granada speelt thuis tegen Real Sociedad.