Hensley Meulens is op dit moment met het Koninkrijksteam actief
NOS Sport

Coach Meulens aast op mooie stap in MLB: 'Ben me aan het oriënteren'

Honkbalcoach Hensley Meulens wordt al jaren een grote toekomst voorspeld in de Amerikaanse Major League Baseball. De Curaçaoënaar hoopt binnenkort zelfs een mooie stap te kunnen maken.

De 52-jarige Meulens werkte de laatste negen jaar bij San Francisco Giants, waarmee hij drie keer de World Series won. Meulens was daar actief als slagcoach en later als eerste assistent van de vertrokken hoofdcoach Bruce Bochy. Lang was Meulens in de race om de schoenen van Bochy te vullen, maar general manager Farhan Zaidi liet hem deze week weten dat hij niet de nieuwe hoofdcoach van de Giants zal worden.

Tot een vertrek uit San Francisco hoeft de afwijzing niet te leiden. "Er is een kans dat ik daar in de staf actief blijf", zegt Meulens, die nu als bondscoach van het Koninkrijksteam fungeert voor het Premier12-toernooi in Mexico. "Vandaag kwam in het nieuws dat de Phillies en Marlins achter mij aan zitten. We zullen zien."

Meulens wordt buiten zijn werk geprezen om het feit dat hij vijf talen spreekt en goed ligt bij de media. Twee jaar geleden was hij een van de topkandidaten voor de manager-positie bij New York Yankees en ook afgelopen winter mocht hij komen solliciteren bij verschillende MLB-teams, waaronder Minnesota Twins. Tot een aanstelling als hoofdcoach kwam het echter niet.

Hensley Meulens over belangstelling Marlins

"Ik ben me op dit moment aan het oriënteren", vervolgt Meulens. "Je moet doorgaan."

Met name de interesse van Miami Marlins zou serieus zijn. Meulens zou al gesprekken hebben gevoerd over een dienstverband als nieuwe slagcoach, maar zelf zwijgt hij tot er daadwerkelijk ergens handtekeningen zijn gezet. "Zolang er niets zeker is, zeg ik misschien iets wat niet klopt."

Premier12

Nu ligt eerst zijn focus op de Premier12, het officieuze WK waar de beste twaalf landen van de wereld aan meedoen. Meulens ambieert met zijn ploeg een plaats bij de beste acht op het toernooi waaraan MLB-sterren als Didi Gregorius en Kenley Jansen niet meedoen.

Zaterdag is de eerste groepswedstrijd in Mexico, om 19.00 uur Nederlandse tijd tegen de Verenigde Staten. Later komt Oranje nog in actie tegen de Dominicaanse Republiek en Mexico.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl