facebook.com/frauke.wanschers
NOS Nieuws Binnenland Aangepast

250 vrachtwagens bewijzen verongelukte Daisy laatste eer

In het Gelderse Beuningen hebben zo'n 250 vrachtwagenchauffeurs met hun trucks een erehaag gevormd voor de verongelukte chauffeur Daisy Peters-Kuyer.

Al vroeg in de ochtend parkeerden de truckers hun voertuigen schuin langs de weg, op de route van de rouwstoet van Peters-Kuyer. Toen de truck met de kist op weg naar het crematorium de erehaag passeerde, applaudisseerden de chauffeurs.

De chauffeurs hadden aan de spiegel van hun truck een roze lint bevestigd, de favoriete kleur van Daisy:

Honderden vrachtwagens langs de weg opgesteld

De vrouw kwam vorige week op 26-jarige leeftijd om het leven bij een ongeluk op de A50. De politie was ingeschakeld om het eerbetoon voor haar in goede banen te leiden, nadat een oproep op Facebook om haar met een konvooi te eren massaal werd gedeeld.

"Ik moest mijn telefoon uitzetten, de berichten bleven maar binnenstromen", zei Frauke Wanschers-Aarts, een van de initiatiefneemsters en vriendin van de familie van Peters-Kuyer.

Volgens Wanschers-Aarts was ze geliefd in de transportwereld. "En als jonge vrouw viel ze op." Dat bevestigde ook een trucker die deelnam aan het eerbetoon. "Het was een meid met echt een passie voor vrachtwagens. Vooral voor Scania's", zei hij tegen verslaggever Matthijs Holtrop. "Daarnaast hebben veel chauffeurs respect voor vrouwelijke truckers."

'Diesel in haar aderen'

Een andere chauffeur benadrukte de hechtheid van de truckerswereld. "Het is een klein wereldje en we zijn veel nachten weg. Dan heb je veel contact met elkaar. Dus het is heel normaal dat hier zoveel collega's op afkomen. Ze was veel te jong. Maar zoiets kan gebeuren als je op de weg zit."

NOS / Edwin van den Berg

Volgens familievriend Danny Willems onderstreepte de grote opkomst vooral hoe geliefd Daisy was: "Het was een vrouw met diesel in haar aderen en waar Daisy was, was het feest", zei hij.

"Je hoort tegenwoordig bijna wekelijks dat er iets is gebeurd, nu het zo druk op de weg is. En als je met 50.000 kilo vracht wordt gesneden, moet je remmen. Meestal gaat het goed. Soms gaat het fout. Dat is helaas bij Daisy gebeurd."

STER reclame