Olympisch kampioen Kjeld Nuis komt vandaag in actie op de 1.500 meter ANP

In Heerenveen gaat de strijd om startbewijzen voor de eerste wereldbekers van het schaatsseizoen verder en in de eredivisie komen de nummers twee en drie van de ranglijst in actie: AZ speelt tegen FC Twente en PSV gaat op bezoek bij Sparta. Later op de avond mag Max Verstappen laten zien of hij poleposition kan halen in zijn honderdste grand prix, die zondag op het programma staat in de Verenigde Staten.

Maar we beginnen de dag op het ijs; de 500 meter voor vrouwen start om 14.45 uur. De verrichtingen van de Nederlandse schaatsers zijn van begin tot einde te volgen via de livestream op NOS.nl en in de NOS-app. Vanaf 16.00 uur zijn de wereldbekerkwalificatiewedstrijden in Thialf ook te zien op NPO 1.

Het schaatsprogramma van zaterdag NOS

Drie duels in de eredivisie

RKC Waalwijk en Heracles Almelo trappen om 18.30 uur de eredivisiezaterdag af. Later op de avond ontvangt Sparta PSV op Het Kasteel en AZ krijgt FC Twente op bezoek in Den Haag. Alle duels zijn live te volgen bij Langs de Lijn op NPO Radio 1 en via het blog op NOS.nl en in de NOS-app.

Samenvattingen van de wedstrijden zijn vanaf 22.48 uur te zien in de uitzending van Studio Sport Eredivisie op NPO 1.

Programma speelronde 12 NOS

WK voetbal onder 17

De spelers van Oranje onder 17 trappen om middernacht af voor hun laatste groepswedstrijd op het WK in Brazilië. De eerste twee wedstrijden gingen verloren. Nederland moet nu winnen van de Verenigde Staten én hopen op gunstige resultaten in de andere poules om nog kans te maken op de volgende ronde.

Het duel is live te volgen via NOS.nl en de NOS-app.

Fietsen, nog meer schaatsen en honkbal

In de uitzending van Studio Sport rond 23.35 uur op NPO 1 is er ook aandacht voor de opening van het shorttrackseizoen in Salt Lake City, baanwielrennen in Minsk en Nederlands honkbal in Mexico.

Uitzendingen zaterdag 2 november

14.45 uur Schaatsen: kwalificatie wereldbekers NOS.nl en NOS-app
16.00 uur Studio Sport schaatsen NPO 1, NOS.nl en NOS-app
18.50 uur Sportjournaal NPO 1
19.00 uur Langs de Lijn NPO Radio 1
22.48 uur Studio Sport Eredivisie NPO 1, NOS.nl en NOS-app
23.35 uur Studio Sport NPO 1, NOS.nl en NOS-app
00.00 uur WK voetbal onder 17: Nederland - Verenigde Staten NOS.nl en NOS-app

STER reclame