Novak Djokovic
NOS SportAangepast

Overtuigende Djokovic bereikt halve finales in Parijs, ook Nadal door

Novak Djokovic, de nummer een van de wereld, heeft zich dankzij een haast vlekkeloos optreden tegen de Griek Stefanos Tsitsipas verzekerd van een plaats in de halve finales van het masterstoernooi in Parijs. Djokovic won met 6-1, 6-2.

Tsitsipas had twee van de laatste drie duels van de Serviër gewonnen, maar kwam er in de eerste set helemaal niet aan te pas. Al na achttien minuten kreeg Djokovic drie setpunten. De Griek behield vervolgens nog wel zijn opslag, maar dat bleek uitstel van executie.

Djokovic, viervoudig winnaar in Parijs, was ook in het vervolg de baas en Tsitsipas legde hem ook geen strobreed in de weg. Vooral de forehand van de Griek haperde meermaals en door de frustratie daarover nam zijn foutenlast almaar verder toe.

In de halve finales treft Djokovic de Bulgaar Grigor Dimitrov die afrekende met Cristian Garin uit Chili: 6-2, 7-5.

Monfils strandt, geen Finals

Gaël Monfils was in Parijs nog één zege verwijderd van de ATP Finals, het eindejaarstoernooi, maar Denis Shapovalov werkte niet mee. De Canadees versloeg de Fransman met 6-2, 6-2 en daardoor gaat het achtste en laatste startbewijs voor de Finals naar de Italiaan Matteo Berrettini.

Denis Shapovalov

Monfils, die het enige vorige duel met Shapovalov, op de US Open, in vijf sets had gewonnen, maakte een ietwat nerveuze indruk. Zijn service haperde, zijn timing liet te wensen over en aan het net ging hij net iets te vaak in de fout.

Shapovalov treft Nadal

Shapovalov had vorige week het toernooi van Stockholm gewonnen en blaakte in Parijs van het zelfvertrouwen. Dat hadden Fabio Fognini en Alexander Zverev eerder dit toernooi ook al ondervonden.

De twintigjarige Canadees komt in de halve finales Rafael Nadal tegen. De als tweede geplaatste Spanjaard won van Jo-Wilfried Tsonga. Hij versloeg de Fransman in twee sets, 7-6 (4) 6-1.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl