Karolina Plísková won in drie sets van Simona Halep AFP

Karolina Plísková is voor het derde jaar op rij doorgedrongen tot de halve finales van de WTA Finals. De nummer 2 van de wereld won het laatste duel in de paarse groep met 6-0, 2-6, 6-4 van haar directe concurrente Simona Halep. De vier halvefinalisten van het prestigieuze eindejaarstoernooi zijn zodoende nu bekend.

Plísková schoot uit de startblokken. Ze hamerde er vanuit alle hoeken op los en had de set in twintig minuten binnen. Halep ging de ballen daarna minder vlak slaan en haar Tsjechische opponente maakte meer fouten.

Halep kwam in de derde set nog wel op 2-0, maar verloor vervolgens drie games op rij. Ze kreeg de wind van voren van haar coach ("Je bent een schande op de baan, als je verliest is het jouw schuld"), maar ook die 'peptalk' kon het tij niet keren.

Titelverdedigster Svitolina ongeslagen

Jelina Svitolina, die al geplaatst was voor de halve finales, won eerder op de dag ook haar derde duel in Shenzhen in twee sets. De nummer 8 van de wereld versloeg Sofia Kenin, die de gebleseerde Bianca Andreescu verving, met 7-5, 7-6 (10).

Svitolina viert haar overwinning op Kenin bij de WTA Finals EPA

Kenin kon de laatste vier al niet meer bereiken. Toch maakten de Oekraïense en de Amerikaanse er een mooi gevecht van. In de eerste set serveerde Kenin op 5-4 voor de set, maar ze werd gebroken en leverde op 5-6 na een 40-15 voorsprong opnieuw haar service in. Ook in set twee verzuimde Kenin op 5-4 de set uit te serveren. Titelhoudster Svitolina sloeg even later op haar zesde matchpoint toe.

De vier halvefinalisten zijn nu bekend. Zaterdag worden de halve finales gespeeld.

Halve finales WTA Finals

Jelina Svitolina Belinda Bencic
Ashleigh Barty Karolina Plísková

STER reclame