Liverpool schakelt na een heerlijke bekerclash Arsenal uit

Liverpool bekert door na spektakel tegen Arsenal, United schakelt Chelsea uit

Liverpool en Manchester United hebben zich geplaatst voor de kwartfinales van de Engelse League Cup. Liverpool was in een spectaculair duel op Anfield Road na penalty's te sterk voor Arsenal en United won in Londen met 2-1 van Chelsea.

Zowel Liverpool als Arsenal begon in een flink gewijzigde opstelling. Bij de ploeg van trainer Jürgen Klopp bleven Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum buiten de selectie. Sepp van den Berg maakte als centrale verdediger zijn debuut in een thuiswedstrijd.

Al vroeg in de wedstrijd kwam Liverpool op 1-0, middels een eigen doelpunt van Arsenal-verdediger Shkodran Mustafi. Na die tegenslag namen de bezoekers het heft in handen.

Goals als rijpe appels

Door treffers van Lucas Torreira en Gabriel Martinelli (twee keer) liep Arsenal, waar Mesut Özil voor de derde keer dit seizoen in de basis mocht beginnen, snel uit naar 1-3.

Nadat James Milner vanaf de strafschopstip voor de aansluitingstreffer van Liverpool had gezorgd, sloeg Arsenal nogmaals toe. Ainsley Maitland-Niles scoorde, na fraai voorbereidend werk van Özil.

Joe Willock denkt Arsenal de zege te bezorgen in Liverpool

Maar bij 2-4 was het nog lang niet klaar in Liverpool. Prachtige doelpunten van Alex Oxlade-Chamberlain en Divock Origi brachten Liverpool terug tot 4-4, waarna Joe Willock met een al even mooie goal voor de 4-5 tekende.

Net op het moment dat Arsenal een plek bij de laatste acht kon ruiken, zorgde Origi er met zijn tweede treffer voor dat penalty's (die direct volgden op de reguliere speeltijd) noodzakelijk waren: 5-5.

Ceballos mist

In de strafschoppenserie miste voor Arsenal alleen Dani Ceballos. Bij een 4-4 tussenstand schoot Curtis Jones Liverpool met de beslissende strafschop naar de volgende ronde.

Marcus Rashford (links) heeft gescoord voor Manchester United

Bij Chelsea-Manchester United was Marcus Rashford de grote man. De Engels international schoot de bezoekers met twee doelpunten naar de kwartfinales.

Halverwege de eerste helft opende Rashford de score vanaf de penaltystip. In de zestigste minuut kwam Chelsea via Michy Batshuayi langszij: 1-1.

Ruim tien minuten later besliste Rashford de wedstrijd op schitterende wijze in het voordeel van United. Vanaf bijna dertig meter liet hij Chelsea-doelman Willy Caballero met een strakke vrije trap volstrekt kansloos.