RB Leipzig scoort via Jeffrey Bruma

Wolfsburg hard onderuit na eigen goal Bruma, Dost en Klaassen belangrijk

RB Leipzig en Borussia Dortmund hebben de achtste finales van het Duitse bekertoernooi bereikt. Leipzig zegevierde op bezoek bij VfL Wolfsburg met 6-1 en Dortmund won met 2-1 van Borussia Mönchengladbach.

Mönchengladbach, momenteel koploper in de Duitse Bundesliga, kwam in Dortmund wel op voorsprong. Marcus Thuram scoorde na 71 minuten met een fraaie kopbal.

Niet veel later nam de thuisploeg de leiding over. Julian Brandt bezorgde Dortmund met twee doelpunten binnen een paar minuten een plek bij de laatste acht.

Bruma helpt Leipzig

De eclatante overwinning van Leipzig op Wolfsburg werd ingeleid door een vroeg eigen doelpunt van Jeffrey Bruma. De verdediger van Wolfsburg verschalkte zijn doelman, nadat hij de bal ongelukkig tegen zijn lichaam had gekregen.

In de tweede helft liepen de bezoekers door doelpunten van Marcel Sabitzer, Emil Forsberg, Konrad Laimer en Timo Werner binnen een kwartier uit naar 5-0. Vlak voor tijd scoorde Werner nogmaals, waarna Wout Weghorst namens Wolfsburg nog tekende voor een eretreffer.

Davy Klaassen

Werder Bremen had op eigen veld geen kind aan FC Heidenheim, dat uitkomt in de Tweede Bundesliga. Davy Klaassen droeg zijn steentje bij aan de 4-1 overwinning door de derde treffer van de thuisploeg voor zijn rekening te nemen.

De overige doelpunten van Werder werden gemaakt door oud-Vitessenaar Milot Rashica, Leonardo Bittencourt en Marco Friedl.

Dost goud waard

Ook het Eintracht Frankfurt van Bas Dost speelde tegen een ploeg uit de Tweede Bundesliga: FC Sankt Pauli. Dost zette zijn ploeg met twee treffers binnen zeventien minuten op een 0-2 voorsprong.

De Pool Waldemar Sobota zorgde namens Sankt Pauli - gecoacht door Jos Luhukay - vanaf elf meter nog wel voor de aansluitingstreffer, maar het bleef in Hamburg bij 1-2.

'Thuiswedstrijd' voor Dresden in Berlijn

Dynamo Dresden, dat uitkomt in de Tweede Bundesliga, kon net niet voor een stunt zorgen bij Hertha BSC. De Oost-Duitse ploeg werd in Berlijn gesteund door meer dan dertigduizend meegereisde supporters.

De Dynamo-fans werden getrakteerd op een thriller: na 90 minuten stond het 2-2, na 120 minuten 3-3 en uiteindelijk won Hertha na strafschoppen. Javairô Dilrosun benutte een penalty namens Hertha, Karim Rekik miste.