George Springer van Houston Astros wordt gefeliciteerd met zijn homerun
NOS Sport

Uitgejouwde Trump ziet Astros voorsprong nemen in World Series

De honkballers van Houston Astros hebben orde op zaken gesteld in de World Series. Ze kwamen thuis met 2-0 achter tegen Washington Nationals, maar wonnen vannacht het derde uitduel op rij (7-1) en gaan nu met 3-2 aan de leiding.

De Astros waren met 107 overwinningen in het reguliere seizoen de beste ploeg. Ze hebben nog een zege nodig om voor de tweede keer in drie jaar winnaar te worden van de World Series. De laatste twee duels zijn in Houston.

Trump krijgt de volle laag

Eregast in Washington bij de vijfde confrontatie tussen de Astros en de Nationals was de Amerikaanse president Donald Trump. Nadat hij eerder op de dag trots had aangekondigd dat de Verenigde Staten IS-leider Abu Bakr al-Baghdadi hebben omgebracht, werd hij in het honkbalstadion uitgefloten.

Groot deel publiek jouwt Trump uit bij World Series-wedstrijd

Trump woonde zonder introductie de wedstrijd bij samen met zijn vrouw Melania, maar toen hij vlak voor de vierde inning tien seconden in beeld werd gebracht op het grote scherm begon een groot deel van het publiek "sluit hem op!" te scanderen.

Verschil in werpers

De Nationals moesten het doen zonder werper Max Scherzer, die last had van een nekblessure. Daarom begon noodoplossing Joe Ross, die in de eerste vier innings direct homeruns van Yordan Álvarez en Carlos Correa moest toestaan (4-0).

De Astros konden wel leunen op hun beste werper, Gerrit Cole. Alleen Juan Soto deed voor de Nationals nog wat terug, waarna Yuli Gurgel en George Springer de eindstand bepaalden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl