NOS Sport

Cricketers kloppen Schotland en krijgen twee kansen op ticket WK T20

De Nederlandse cricketers zijn nog een zege verwijderd van plaatsing voor het WK T20, volgend jaar in Australië. Bij het kwalificatietoernooi in de Verenigde Arabische Emiraten plaatste Oranje zich met een zege op Schotland voor de kwartfinales.

Nederland, dat Schotland met vier wickets versloeg, eindigde zodoende op de tweede plaats in groep A achter Papoea-Nieuw-Guinea, dat als groepswinnaar direct doorgaat naar de halve finales en daarmee ook verzekerd is van een van de zes WK-tickets.

Twee kansen op WK-ticket

Oranje neemt het dinsdag op tegen de nummer drie van groep B, waarin de strijd nog niet is beslist. Als dat duel gewonnen wordt, zijn het WK-ticket én een plaats bij de laatste vier van het kwalificatietoernooi binnen. Bij een nederlaag is er ook nog geen man overboord: dan volgt er nog een herkansing waarin de laatste twee WK-tickets op het spel staan.

Nederland kwalificeerde zich twee keer eerder voor het WK T20, een nieuwe, snelle cricketvariant waarin beide teams maximaal 20 overs spelen. In 2009 was de eerste ronde het eindstation, maar in 2014 werd wel de tweede groepsfase bereikt en was er zelfs een zege op Engeland.

Voor het reguliere WK plaatste Oranje zich vier keer en ook daar was de eerste ronde een niet te nemen horde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl