De bioscoop in Groningen waar vanochtend twee lichamen werden gevonden ANP

De politie is dringend op zoek naar een 33-jarige man die ervan wordt verdacht dat hij de twee mensen om het leven heeft gebracht die vanochtend in een bioscoop in Groningen werden gevonden. Het gaat om een bekende van de politie.

Het is onduidelijk waar hij momenteel verblijft. Daarom zijn de identiteit en recente foto's van de verdachte vrijgegeven. Op camerabeelden is het moment te zien waarop de man de bioscoop verlaat.

De verdachte, Ergün S., is 1.72 meter lang en heeft een baard en donker haar dat is opgeschoren. Toen hij de bioscoop verliet, droeg hij laarzen, een grijze rugzak en donkere kleding met een opvallend patroon.

Een still van een beveiligingscamera in de bioscoop Politie

Volgens de politie is de verdenking heel sterk. "Het is ook een ernstige verdenking, daarom kunnen mensen hem beter niet zelf benaderen", aldus een woordvoerder. Mensen worden opgeroepen de gratis Opsporingstiplijn (0800-6070) of Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) te bellen.

De woordvoerder wil niet zeggen waar de politie de 33-jarige man van kent. Hij heeft meerdere verblijfplaatsen in Nederland en is de afgelopen dagen in Groningen gezien.

Het Dagblad van het Noorden meldt dat S. vorige week nog terecht moest staan in Groningen, omdat hij vorig jaar april onder invloed van cannabis in een auto was aangehouden in Sappemeer. Hij zou toen als woonplaats Rotterdam hebben opgegeven.

De identiteit van de twee slachtoffers is nog niet bekendgemaakt omdat nog niet alle nabestaanden zijn ingelicht.

STER reclame