NOS Sport

Judoka Meyer pakt eerste grandslamgoud

Judoka Meyer wint eerste goud op grandslamtoernooi

Roy Meyer heeft voor het eerst een grandslamtoernooi gewonnen. De 28-jarige Rotterdammer was in Abu Dhabi in de finale van de categorie boven de 100 kilogram de Oekraïner Jakiv Chammo de baas.

Meyer verloor z'n twee vorige grandslamfinales en bovendien had Meyer een 3-1 achterstand in onderlinge ontmoetingen met Chammo. Dit keer was het wel raak. In de verlenging nam hij de Oekraïner in een winnende houdgreep.

De overige Nederlandse mannen in de zwaardere klassen konden geen vuist maken. Jesper Smink (-90 kg) en Simeon Catharina (-100 kg) wonnen een partij, Michael Korrel (-100 kg) en Henk Grol (+100 kg) werden al direct uitgeschakeld.

Steenhuis pakt bronzen medaille

Bij de vrouwen veroverde Guusje Steenhuis brons in de klasse tot 78 kilogram. Ze had in de troostfinale de Zuid-Koreaanse Lee Jeong-yun binnen twee minuten op de rug gegooid.

De 26-jarige Steenhuis begon met winst op Karen Leon met ippon. Ze boog daarna voor Klara Apotekar, die aan een half punt genoeg had voor de zege. In de herkansingen won Steenhuis vervolgens van Natalie Powell, die tegen drie straffen aanliep.

Marhinde Verkerk won haar eerste partij in de klasse tot 78 kilogram, maar in de tweede ronde bleek wereldkampioene Madeleine Malonga te sterk. Tessie Savelkouls (+78 kg) was voor niets naar de Verenigde Arabische Emiraten afgereisd. Ze verloor direct haar eerste partij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl