NOS Sport

17-jarige skiester verrast bij seizoensouverture en klopt Shiffrin

Tiener zorgt voor sensatie bij start skiseizoen

De eerste reuzenslalom van het wereldbekerseizoen is verrassend gewonnen door de pas 17-jarige Alice Robinson. De Nieuw-Zeelandse was in Sölden na twee manches 0,06 seconden sneller dan de Amerikaanse topfavoriete Mikaela Shiffrin.

Robinson, die wordt bijgestaan door de voormalige coaches van olympisch en wereldkampioene Lindsey Vonn, skiede pas haar elfde WB-wedstrijd.

In haar eerste acht races kwam ze niet tot een uitslag. In haar tiende stond ze voor het eerst op het podium, achter winnares Shiffrin. In februari veroverde Robinson als juniore WK-goud op de reuzenslalom.

De overwinning in Oostenrijk was de eerste wereldbekerzege op de reuzenslalom voor een Nieuw-Zeelandse skiester. "Ik was wat nerveus", aldus Robinson die na de eerste manche nog een minieme achterstand had op Shiffrin. "Ik probeerde gewoon rustig te blijven en vooral te genieten."

Schild met heli weg

De seizoensouverture eiste onmiddellijk een slachtoffer. De Oostenrijkse Bernadette Schild ging in de tweede run onderuit en moest per helikopter worden afgevoerd. Wat ze mankeerde was niet direct duidelijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl