Katja Snoeijs (r) viert een doelpunt met Joëlle Smits (l) Orange Pictures
NOS Voetbal

Voetbalsters PSV doen goede zaken in eerste ronde Eredivisie Cup

De voetbalsters van PSV hebben na de eerste ronde van de Eredivisie Cup de hoogste trede in de stand overgenomen van FC Twente. Na de 5-1 overwinning in de eerste wedstrijd, was een gelijkspel (3-3) nu voldoende om van plaats te wisselen in het nieuwe bekertoernooi.

In Enschede kwam Twente op voorsprong dankzij een benutte strafschop van Fenna Kalma. Na rust kwam PSV pas op stoom. Katja Snoeijs zorgde voor de gelijkmaker, dankzij een bal die van richting werd veranderd. Een minuut later maakte Snoeijs ook de 1-2.

Spannende slotfase

Met nog een half uur te voetballen leek Rachel Cuschieri de wedstrijd te beslissen (1-3) met een mooi gericht schot, maar Twente kwam in de slotfase nog knap terug. Na een mooie voorzet van Bente Jansen was het opnieuw Kalma die het net wist te vinden.

Danique Ypema zorgde vervolgens voor de 3-3. FC Twente kreeg vlak voor tijd nog de ultieme kans om de wedstrijd te winnen, maar PSV-keepster Cecilia Santiago stopte de strafschop van Kalma.

Voor de andere zes eredivisieploegen veranderde er niets in de ranglijst. Ajax speelde gelijk (1-1) tegen sc Heerenveen, maar blijft dankzij de 2-0 overwinning van vorige week op de tweede rang, waar nu ook FC Twente staat.

ADO Den Haag won met 3-1 van VV Alkmaar (eerste duel werd 1-1) en PEC Zwolle-Excelsior Barendrecht eindigde in 4-2 (vorige week won PEC met 2-0).

Eredivisie Cup

De Eredivisie Cup is een nieuw bekertoernooi waarbij clubs elkaar kunnen uitdagen om van positie te wisselen in de ranglijst van het bekertoernooi. Het team dat in de eindstand van afgelopen seizoen het laagst geklasseerd stond, mocht als eerste bepalen tegen welke tegenstander het speelt.

Het bekertoernooi wordt gespeeld over drie speelrondes, waarbij de teams per speelronde een uit- en thuiswedstrijd tegen elkaar spelen. Na elke ronde neemt de winnaar de plek van de hoogst geklasseerde ploeg over.

Er wordt nu een stand opgemaakt, waarna de ploegen elkaar weer kunnen uitdagen en zo het speelschema van de tweede ronde wordt bepaald. Die ronde wordt gespeeld op vrijdag 6 en vrijdag 13 december, de derde ronde op vrijdag 21 en vrijdag 28 februari.

Het team dat na afloop van de derde ronde als eerste eindigt, is de winnaar van de Eredivisie Cup.

STER reclame