Teleurstelling bij Feyenoord na een treffer van Young Boys

Onhandig Feyenoord onderuit bij Young Boys

In aanloop naar de Klassieker van zondag tegen Ajax heeft Feyenoord geen vertrouwen kunnen tanken. Het Europa League-duel met Young Boys ging met 2-0 verloren.

Beide tegengoals vielen voor rust en werden knullig weggegeven. Eerst maakte Edgar Ié, die later geblesseerd zou uitvallen, een onbegrijpelijke handsbal in de zestien. De toegekende penalty werd benut door Roger Assalé.

Na bijna een halfuur vloerde doelman Kenneth Vermeer diezelfde Assalé met zijn handen, waarna de bal wederom op de stip ging. Jean-Pierre Nsame maakte vervolgens de 2-0.

Feyenoord kreeg kort daarna een kans op de aansluitingstreffer, maar op aangeven van Leroy Fer zag Luis Sinisterra zijn inzet gekeerd worden door keeper David von Ballmoos.

In de tweede helft probeerden de Rotterdammers de achterstand te verkleinen. Verder dan een gevaarlijk schot van Orkun Kökçü (redding Von Ballmoos) kwam de ploeg van trainer Jaap Stam niet.

Young Boys vond het wel welletjes en consolideerde de voorsprong. De Zwitsers staan nu met zes punten bovenaan in groep G. Feyenoord is hekkensluiter met drie punten.

FC Porto en Rangers, die met 1-1 gelijkspeelden, hebben vier punten verzameld. Op 7 november ontvangen de Rotterdammers Young Boys.