Michael A. Taylor (r) wordt bedankt voor zijn homerun in de negende inning
NOS Sport

Nationals winnen ook tweede wedstrijd in World Series van favoriet Astros

Washington Nationals, de verrassing van dit MLB-seizoen, heeft een 2-0 voorsprong genomen in de World Series. De tweede wedstrijd in de finale van het Noord-Amerikaanse honkbalseizoen tegen Houston Astros leverde een 12-3 overwinning op.

De Astros, de kampioen van twee jaar geleden, zijn op papier de grote favoriet. Maar daar was in het tweede duel in Texas niet veel van te merken. Na de eerste inning stond er lange tijd 2-2 op het scorebord, waarna de wedstrijd werd beslist in de zevende inning.

Met een homerun zorgde Kurt Suzuki voor een 3-2 voorsprong voor de Nationals, waarna de ploeg uit Washington DC nog vijf keer scoorde: 8-2. Die achterstand kwamen de Astros niet meer te boven.

Turnkampioene Simone Biles gooide in Houston de eerste bal en liet even later ook nog een flip zien

De nederlaag was een klap voor Justin Verlander, de veelgelauwerde pitcher van Houston. Hij leed zijn vijfde nederlaag als startend werper in de World Series, en dat is nog nooit eerder gebeurd. De Nationals konden in totaal drie homeruns noteren.

Voor het eerst in 86 jaar

Vanaf vrijdag gaan de World Series verder met drie wedstrijden in Washington. Het is voor het eerst sinds 1933 dat de World Series de Amerikaanse hoofdstad aandoen. Of het tot drie wedstrijden in het Nationals Park komt, is nog maar de vraag: de club heeft nog maar twee zeges in de best-of-seven-serie nodig om de World Series voor het eerst in het bestaan te winnen.

Biles krijgt publiek op de banken tijdens World Series

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl