Kenneth Vermeer staat vanavond weer onder de lat bij Feyenoord Pro Shots

Drie Nederlandse clubs komen vanavond in actie in de Europa League. Feyenoord speelt om 18.55 uur een uitwedstrijd bij Young Boys Bern en AZ trapt om dezelfde tijd 'thuis' in Den Haag af tegen FC Astana. Om 21.00 uur volgt het duel tussen PSV en LASK Linz.

De wedstrijden zijn bij de NOS live te volgen via Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1, dat vanwege de Europa League al om 19.00 uur begint. Ook via een liveblog op NOS.nl en via de NOS-app zijn de duels te volgen. Samenvattingen zijn te zien in het late Journaal op NPO 1.

Schaatsen en wielrennen

Maar er is meer dan voetbal. Zo zijn we bij de presentatie van schaatsteam TalentNED voor het nieuwe seizoen, met onder anderen Ireen Wüst. Beelden daarvan zijn onder meer te zien in het Sportjournaal (18.45 uur, NPO 1).

In Nieuwsuur (22.30 uur, NPO 2) volgt een interview met topsprinter Dylan Groenewegen, die dit seizoen liefst vijftien overwinningen boekte en zijn contract bij wielerploeg Jumbo-Visma deze week verlengde tot 2023.

Verder is er vandaag aandacht voor de presentatie van het parcours van de Giro d'Italia van volgend jaar en voor het tweede duel van de World Series tussen Houston Astros en Washington Nationals.

Uitzendingen donderdag

13.10 uur Sport in Lunchjournaal NPO 1
18.45 uur Sportjournaal NPO 1
19.00 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
22.40 uur Sport in Nieuwsuur NPO 2

STER reclame