Memphis Depay

Doelpunt Depay mag niet baten voor Lyon na blunder doelman

In groep G van de Champions League heeft Benfica thuis de winst gepakt tegen Olympique Lyonnais (2-1), ondanks een doelpunt van Memphis Depay.

De Portugezen kwamen snel op 1-0 door een inzet van Rafa Silva, waarna zij er vervolgens geen probleem in zagen zich voltallig in te graven. Depay wist in de zeventigste minuut echter wel de ban te breken, hij maakte de 1-1 door na een paar reuzenstappen met zijn teen binnen te tikken.

In de slotfase ging het mis voor de Fransen. Doelman Anthony Lopes gooide de bal verkeerd weg en Pizzi profiteerde direct met een knappe volley. Het bleef bij 2-1 waardoor de Portugezen hun eerste punten pakten.

Konrad Laimer viert de 1-1 van Leipzig

RB Leipzig is de nieuwe koploper in de groep. De Duitsers wonnen eerder op de avond in eigen huis met 2-1 van de Russische kampioen FC Zenit.

Leipzig kwam na een minuut al bijna op voorsprong toen een schot van Konrad Laimer ternauwernood op de lat werd getikt door de doelman van Zenit.

Na bijna een half uur waren het echter de Russen die tegen de verhoudingen in op voorsprong kwamen dankzij een treffer van Jaroslav Rakytski. Hij legde de bal stil op een meter of 25 van het doel van Leipzig en schoot strak in de hoek raak.

Met die 0-1 stand gingen de ploegen ook de rust in.

Binnen kwartier gelijk en voor

Vlak na de pauze kwam de thuisclub langszij via Laimer. Wat hem in het begin van het duel niet lukte, deed-ie nu wel. Hij scoorde na een fraaie aanval en zag tien minuten later zijn ploeggenoot Marcel Sabitzer de 2-1 aantekenen.

De Russen drongen daarna nog wel aan, waren dicht bij een treffer, maar kwamen niet meer tot scoren.