Toni Kroos viert zijn treffer voor Real Madrid tegen Galatasaray

Real en Spurs noteren eerste zege, PSG haalt uit in Brugge

Real Madrid en Tottenham Hotspur hebben in de Champions League enigszins orde op zaken gesteld met een overwinning in hun derde groepswedstrijd. Real was in groep A met 1-0 te sterk voor Galatasaray en de Spurs rekenden in groep B met liefst 5-0 af met Rode Ster Belgrado.

Beide clubs waren het Europese seizoen niet goed begonnen, met één punt uit de eerste twee wedstrijden. Naast Real en Spurs boekten dinsdagavond ook Paris Saint-Germain (op bezoek bij Club Brugge) en Bayern München (uit bij Olympiakos Piraeus) een zege.

Kroos matchwinner voor Real

Real Madrid verloor afgelopen weekend in de Spaanse competitie van Real Mallorca en had na twee Champions League-duels pas één punt verzameld. Op bezoek bij Galatasaray, waar Ryan Babel en Ryan Donk in de basis begonnen, ontsnapte de ploeg van trainer Zinédine Zidane in de openingsfase aan een achterstand.

Florin Andone kreeg twee goede mogelijkheden om de thuisploeg op voorsprong te schieten, maar de spits vond beide keren doelman Thibaut Courtois op zijn weg.

Waar Galatasaray de kansen miste, kwam Real op voorsprong. Toni Kroos zag zijn uithaal vanaf de rand van het strafschopgebied via een Turks been in de bovenhoek verdwijnen: 0-1.

In het vervolg van de eerste helft kwamen vooral Younes Belhanda (Galatasaray) en Karim Benzema (Real Madrid) in de buurt van een treffer, maar gescoord werd er niet meer.

Het was aan Fernando Muslera te danken dat Real vlak na rust niet toch opnieuw toesloeg. De doelman had een fraaie redding in huis op een poging van Benzema en hield even later Eden Hazard van scoren af.

Galatasaray bracht Real vervolgens niet aan het wankelen. De Spanjaarden vertrokken zodoende met de eerste overwinning van dit Champions League-seizoen uit Turkije.

Paris Saint-Germain blijft foutloos

De andere wedstrijd in groep A ging tussen Club Brugge en Paris Saint-Germain. De Franse ploeg noteerde op eenvoudige wijze de derde zege in deze editie van de Champions League.

Mauro Icardi scoort voor Paris Saint-Germain

Invaller Kylian Mbappé (drie goals) en Mauro Icardi (twee treffers) waren namens PSG de uitblinkers. Icardi tekende na zeven minuten op aangeven van Ángel di Maria voor de 0-1 en maakte halverwege de tweede helft na een assist van Mbappé ook de 0-3.

Mbappé had in de tussentijd zelf voor de tweede Parijse goal gezorgd. In het laatste kwartier bepaalde de Franse sterspeler, die pas in de 52e minuut binnen de lijnen was gekomen, de eindstand met twee doelpunten op 0-5.

Paris Saint-Germain is na drie groepswedstrijden nog ongeslagen. De Fransen gaan met negen punten aan kop in groep A, gevolgd door Real Madrid, Club Brugge en Galatasaray.

Stand in groep A

1. Paris Saint-Germain 3-9
2. Real Madrid 3-4
3. Club Brugge 3-2
4. Galatasaray 3-1

In groep B stond Tottenham Hotspur na twee wedstrijden onderaan. De verliezend finalist van vorig seizoen is sowieso niet goed aan het seizoen begonnen.

In het treffen met Rode Ster Belgrado speelden de Spurs een deel van de zorgen van zich af. Halverwege de wedstrijd stond het in Londen al 3-0.

Harry Kane kopte zijn ploeg na negen minuten uit een hoekschop op voorsprong. Zeven minuten later was het opnieuw raak voor Tottenham, ditmaal via Son Heung-Min.

Son Heung-Min

De Zuid-Koreaan zorgde vlak voor rust ook voor de derde treffer van Spurs. Oog in oog met keeper Milan Borjan rondde hij koeltjes af.

Na de pauze werd Borjan nog twee keer gepasseerd. Erik Lamela scoorde op aangeven van Serge Aurier en Kane was twintig minuten voor tijd verantwoordelijk voor de 5-0.

Bayern wint in Griekenland

In de poule van Tottenham en Rode Ster namen ook Olympiakos Piraeus en Bayern München het tegen elkaar op. Het duel in Griekenland stond onder leiding van arbiter Danny Makkelie.

Halverwege de eerste helft zette Youseff El Arabi de Grieken met een kopbal op 1-0. Robert Lewandowski deed namens Bayern tien minuten later iets terug door de gelijkmaker binnen te tikken.

Robert Lewandowski

De Poolse spits was in de tweede helft ook verantwoordelijk voor de 1-2, waarna Corentin Tolisso een kwartier voor tijd de 1-3 op het scorebord zette.

Een bijzonder moment, want twee dagen geleden waren er nog de nodige zorgen om Tolisso. Op de training greep de middenvelder van Bayern naar zijn hart.

De aansluitingstreffer van Olympiakos-middenvelder Guilherme was vervolgens voor de statistieken.

Na drie wedstrijden is Bayern München nog altijd ongeslagen. De Duitsers hebben negen punten, vijf meer dan nummer twee Tottenham. Rode Ster en Olympiakos volgen op de derde en vierde plaats.