EPA

In de Noorse hoofdstad Oslo is een gewapende man met een gestolen ambulance ingereden op voorbijgangers. Volgens de politie heeft hij een ouder echtpaar en een vrouw met een kinderwagen aangereden.

In de kinderwagen lag een tweeling van zeven maanden oud. De baby's raakten lichtgewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht. Ook het echtpaar is met lichte verwondingen behandeld op de eerste hulp.

Machinegeweer en drugs

De man, gewapend met een machinegeweer, had een ambulance gekaapt die was afgekomen op een ongeluk. Daarna reed hij de stoep op om voorbijgangers aan te rijden, zeggen ooggetuigen.

De politie heeft de ambulance drie keer beschoten om de dader te stoppen. De man is daarbij niet geraakt. Uiteindelijk heeft de politie hem klem gereden en uit de ambulance gehaald.

De man van 32 wordt verdacht van poging tot moord. In de ambulance trof de politie naast het machinegeweer, ook drugs aan.

Dit zou de dader zijn, voor hij de ambulance stal NRK

De politie heeft ook een vrouw van 25 opgepakt die mogelijk medeplichtig is aan het kapen van de ambulance. In een signalement schreef de politie dat ze dronken lijkt te zijn.

Beide verdachten zijn van Noorse afkomst en bekend bij de politie. De politie onderzoekt of ze deel uitmaken van een extreemrechts netwerk, schrijft tv-zender NRK.

Bekijk hier de beelden van het incident in Oslo:

Man steelt ambulance en rijdt in op publiek in Oslo

De drie ambulancemedewerkers die in de ambulance zaten toen die werd meegenomen, zijn niet gewond geraakt, meldt het Universiteitsziekenhuis van Oslo.

STER reclame