Spelers van De Graafschap vieren een goal tegen NAC ProShots

NAC Breda heeft maandagavond in het thuisduel met De Graafschap verzuimd de koppositie te heroveren in de eerste divisie. De Graafschap won met 2-1 en door die zege passeerde het NAC op doelsaldo op de ranglijst.

Daryl van Mieghem, die voor het eerst na een kuitbeenbreuk weer in de basis stond bij de Doetinchemmers, luisterde zijn rentree op met een snelle score. Al in de eerste minuut trof hij doel met een uithaal, na een snelle uitval.

Kort voor rust maakte Javier Vet er met een bal in de kruising 0-2 van. Net na die tweede goal kreeg NAC-aanvoerder Arno Verschueren ook nog rood na een onbesuisde actie.

Na rust was NAC met tien man wel sterker dan De Graafschap en deed de ploeg dankzij een van richting veranderd schot van Huseyin Dogan wat terug.

Het slotoffensief van NAC leverde vervolgens nog wat kansen op, maar niet de gelijkmaker. Het betekende voor de ploeg uit Breda de eerste nederlaag van het seizoen.

NAC staat nu derde met twee punten minder dan koploper Cambuur, dat vrijdag met 5-1 won van Top Oss.

Goed nieuws Ajax

Bij Jong Ajax, dat met 4-0 won van Jong Utrecht, maakte Hassane Bandé zijn rentree op het voetbalveld. De speler raakte vorig jaar juli geblesseerd in een oefenduel met Anderlecht 2. Hij brak zijn linkerkuitbeen en scheurde de binnenband van zijn enkel.

Maandagavond speelde hij voor het eerst in 589 dagen weer een officiële wedstrijd; op 11 maart kwam hij voor het laatst in actie voor zijn toenmalige club KV Mechelen.

De uitslagen van maandagavond

NAC Breda De Graafschap 1-2
Jong Ajax Jong FC Utrecht 4-0
Jong PSV FC Eindhoven 2-1
Jong AZ NEC 0-2

Bekijk hieronder de stand aan kop in de Keuken Kampioen Divisie:

De topvijf

1. Cambuur 11-25
2. De Graafschap 11-23
3. NAC Breda 11-23
4. Jong Ajax 11-20
5. Excelsior 11-20

STER reclame