De Servische ploeg voorafgaand aan het duel met Portugal, in september EPA

Servië moet de eerstvolgende EK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg, op 14 november, in een leeg stadion spelen. De Servische voetbalbond is door de UEFA gestraft vanwege racistisch gedrag van de supporters tijdens het thuisduel met Portugal op 7 september (2-4).

De Europese voetbalbond heeft ook een proeftijd opgelegd; als de Servische fans binnen een jaar opnieuw in de fout gaan, volgt dezelfde sanctie.

Tijdens het duel met Portugal werd bovendien vuurwerk afgestoken en kwamen er Servische toeschouwers het veld op. Voor die misdragingen moet de Servische voetbalbond een boete van ruim 33.000 euro betalen.

Racisme bij Bulgarije-Engeland

Afgelopen week werd het EK-kwalificatieduel tussen Engeland en Bulgarije ontsierd door racistische uitingen op de tribunes. Tijdens de wedstrijd galmden apengeluiden door het stadion en brachten fans de nazigroet.

De wedstrijd tussen Engeland en Bulgarije wordt stilgelegd na racistische leuzen van Bulgaarse fans Reuters

Het duel, dat met 6-0 werd gewonnen door Engeland, werd twee keer stilgelegd. De UEFA heeft een onderzoek aangekondigd naar de gebeurtenissen in Sofia.

Kijk naar de reactie van onder anderen de Engelse bondscoach Gareth Southgate en enkele spelers na afloop van het duel met Bulgarije:

Engelse bondscoach Southgate: 'We hebben echt een statement gemaakt'

STER reclame