ANP
NOS Nieuws

'Marskramers krijgen amper spullen, paniek onder winkeliers'

Winkeliers van winkelketen Marskramer krijgen nog maar nauwelijks spullen geleverd. Audax, de nieuwe eigenaar van de keten, kan veel te weinig aanleveren.

Dat meldt het Financieele Dagblad op basis van een eigen rondgang. Volgens de krant is er paniek onder de winkeliers.

Familiebedrijf Audax nam Marskramer, een franchiseformule met 44 vestigingen, eerder dit jaar over van Blokker. Tot eind juli konden de franchisenemers nog bij Blokker bestellen, maar daarna ontstonden er problemen.

'We zijn verkocht aan iemand zonder spullen'

Volgens de krant zou Audax voor de levering een deal sluiten met groothandel Nedac Sorbo, maar is dat mislukt en wil het bedrijf nu zelf de inkoop regelen. Dat kost tijd.

"Audax levert 160 artikelen, terwijl ik er 4000 nodig heb", zegt een franchisenemer in Breukelen tegen het FD. De ondernemer heeft daarop zelf nog spullen bijgekocht om te verkopen, maar toch wordt zijn winkel naar eigen zeggen leger. "We zijn verkocht aan iemand zonder spullen", vat een andere winkelier het samen.

Naast Marskramer hebben ook de winkels van Prima, Novy en Toys2Play toeleveringsproblemen. Zij vallen onder hetzelfde moederbedrijf en doen bij dezelfde groothandel van de groep hun inkopen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl