Reuters
NOS Nieuws Binnenland Buitenland

Wekdienst 21/10: opnieuw brexit-stemming gepland en boeren naar Den Bosch

Goedemorgen! Vandaag staat een nieuwe brexitstemming gepland in het Britse parlement en beginnen er ook weer nieuwe boerenprotesten. Dit keer bij het provinciehuis in Brabant.

De dag begint vooral in het noorden van het land met regen. Vanmiddag is het droog en schijnt nu en dan de zon. Het wordt ongeveer 15 graden.

Weerplaza

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Vandaag gaat het opnieuw over brexit. In het Britse parlement staat een nieuwe stemming gepland over de deal die premier Johnson vorige week met de EU sloot, maar of die ook echt doorgaat, is onzeker. Zaterdag eindigde een spannende brexit-dag in een anti-climax.
  • Er zijn opnieuw boerenprotesten. Vandaag begint een dagelijkse reeks acties bij het Provinciehuis in Den Bosch. Vrijdag wordt daar door Provinciale Staten gedebatteerd over het stikstofbeleid.
  • In Canada zijn parlementsverkiezingen. Krijgt de Liberale Partij van premier Justin Trudeau genoeg stemmen om te kunnen blijven regeren?

Wat heb je gemist?

Bijna een kwart van de instellingen voor jeugdzorg in Nederland draait met verlies, ook al is de totale omzet van de sector gestegen en neemt het aantal cliënten toe.

De rode cijfers komen onder andere door administratieve lasten en doordat het personeel van de jeugdzorginstellingen steeds duurder wordt. Ook dekken de tarieven die de instellingen met gemeenten hebben afgesproken lang niet altijd de kosten.

Dat blijkt uit een analyse van de jaarverslagen van 268 jeugdzorgorganisaties, zo'n 70 procent van het totale aantal instellingen voor jeugdzorg in Nederland.

Anders nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Michael van Gerwen heeft op miraculeuze wijze beslag gelegd op de Champions League. De darter uit Brabant won in de finale na een onwaarschijnlijke comeback van Peter Wright: 11-10.

Zijn Schotse opponent stond vrijwel de hele wedstrijd voor en had op 10-7 met twee breaks voorsprong drie pijlen om de partij uit te gooien. Wright miste, waarna de 30-jarige Van Gerwen de zenuwen het beste in bedwang hield en de nog ontbrekende prijs op zijn erelijst in de wacht sleepte.

De finalisten begonnen met gemiddelden van boven de 108, maar het lukte ze niet om een leg op de snelst mogelijke manier uit te gooien. Vooral Van Gerwen liet het flink afweten op de cruciale momenten. Daarna ging ook Wright knoeien. De Schot verloor ook al de vorige tien finales die live op televisie waren en de angst voor weer een deceptie vertaalde zich in onbegrijpelijke missers.

Michael van Gerwen wint voor het eerst de Champions League ANP

Fijne dag!

STER reclame