Luuk de Jong viert zijn eerste competitietreffer in het shirt van Sevilla ANP

Luuk de Jong heeft Sevilla met zijn eerste competitietreffer drie punten bezorgd tegen Levante. De spits kopte vijf minuten voor tijd met zijn achterhoofd raak: 1-0.

De oud-PSV'er werd tijdens zijn eerste maanden in Spanje geprezen om zijn spel, maar wist desondanks niet te scoren. En dat knaagde, ook bij zijn coach Julen Lopetegui. Die probeerde het tegen Levante daarom eens met een ander strijdplan, zonder de Oranje-international.

Zelfs als invaller leek De Jong de schlemiel te worden, toen hij vlak na zijn entree in de 71ste minuut koppend een grote kans om zeep hielp. Dat overkwam hem echter geen tweede keer. Toen Jesus Navas de bal hoog voor de pot slingerde, knikte De Jong de bal wel hard tegen de touwen.

Zo lacht het leven De Jong ineens weer toe, nadat hij tien dagen geleden ook in Oranje al een hoofdrol had vertolkt tegen Noord-Ierland (3-1).

Sevilla staat door de zege gedeeld vierde in de Primera División, achter de grootmachten Barcelona en Real Madrid en het verrassende Granada.

STER reclame