Stam na nieuw puntenverlies Feyenoord: 'Maken het vooral onszelf moeilijk'

Het is Feyenoord-onwaardig, vindt Ridgeciano Haps, daarmee verwijzend naar de kleurloze tiende plek op de ranglijst van de eredivisie. En dan zit het de Rotterdammers ook nog eens tegen. "We houden het nog geen negentig minuten vol."

De linksback zag hoe Lennart Czyborra de bal vlak voor tijd miraculeus van de lijn kopte. Een overwinning zou gezien het spel misschien te veel van het goede zijn geweest, maar op basis van de kansen niet. Trainer Jaap Stam telde er voor de pauze alleen al vier.

"Na rust lijkt het alsof zij beter zijn, maar we maken het vooral onszelf moeilijk. Bij fases staat het goed, bij fases gaat het minder", concludeert Stam.

Fitte spelers

Hoewel hij meer fitte spelers tot zijn beschikking had dan de vorige weken, is Feyenoord volgens de oefenmeester nog steeds aan het bouwen. "Door een wedstrijd te winnen, kun je de volgende stappen maken."

Haps bijna matchwinner: 'Helaas, hij haalt hem heel mooi van de lijn'

Middenmoter Heracles was geen hoog aangeschreven tegenstander, maar het lukte Feyenoord niet de partij naar zijn hand te zetten.

"We hadden met zo veel energie naar deze wedstrijd toegeleefd, dan is het zonde dat het zo eindigt", aldus Haps. "Hoe het in de kleedkamer is? Het is heel stil."

Op bezoek bij Ajax

Donderdag wacht nu de Zwitserse kampioen Young Boys in de Europa League, zondag landskampioen Ajax in de eredivisie. Beide keren speelt Feyenoord uit.

Stam beseft dat de druk van buitenaf toeneemt. En hij loopt niet voor zijn verantwoordelijkheden weg, terwijl het seizoen inmiddels al een aardig eind onderweg is. "Ze willen hier altijd sneller en meer, maar dat willen we zelf ook."

Bekijk de samenvatting van Feyenoord - Heracles Almelo Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER reclame