Georginio Wijnaldum (r) en Scott McTominay (l)

Liverpool lijdt eerste puntenverlies bij Manchester United

Koploper Liverpool heeft voor het eerst sinds maart van dit jaar punten verspeeld in de Premier League. Op bezoek bij Manchester United wist het elftal van Jürgen Klopp op de valreep aan een nederlaag te ontsnappen. Adam Lallana maakte vijf minuten voor tijd de gelijkmaker: 1-1.

Het 0-0 gelijkspel bij Everton op 3 maart was de laatste keer dat 'the Reds' punten verspeelden. Daarna won Liverpool zeventien keer op rij, waarvan acht in het huidige seizoen. Bij winst zou de koploper het record van Manchester City (achttien competitiezeges op rij in 2017) hebben geëvenaard.

United scoort, Liverpool klaagt

Met Georginio Wijnaldum en Virgil van Dijk in de basis ging Liverpool op jacht naar een nieuwe overwinning. Wijnaldum zorgde met een handige passeeractie gevolgd door een minder schot voor het eerste gevaar van Liverpool.

• EPA
    Marcus Rashford tikt de 1-0 binnen tegen Liverpool
  • EPA
    Marcus Rashford viert zijn goal met Andreas Pereira

United kwam in de 36ste minuut op voorsprong. Daniel James gaf een afgemeten voorzet van rechts, Marcus Rashord ontsnapte aan de aandacht van Joel Matip en de aanvaller tikte knap binnen.

De goal werd door Liverpool fel aangevochten omdat er een overtreding van Victor Lindelöf op Divock Origi aan vooraf zou zijn gegaan. De rapen waren bij Liverpool helemaal gaar toen later een treffer van Sadio Mané werd afgekeurd vanwege hands.

Late gelijkmaker

In de tweede helft bleven doelpogingen lang uit. Liverpool speelde onder zijn niveau en moest vrezen voor counters van United, maar kwam in de slotfase toch op 1-1. Invaller Adam Lallana tikte een voorzet van Andrew Robertson bij de tweede paal binnen.

Adam Lallana viert zijn goal

Door het gelijkspel ziet Liverpool de voorsprong op naaste belager Manchester City slinken van acht tot zes punten. City boekte zaterdag een 2-0 overwinning bij nummer zes Crystal Palace.