NOS Sport

Hockeysters Kampong bezorgen Oranje-Rood eerste thuisnederlaag van seizoen

De hockeysters van Kampong hebben Oranje-Rood de eerste thuisnederlaag van het seizoen bezorgd. Op bezoek in Eindhoven werd het 2-1 voor de ploeg uit Utrecht.

Hockeysters Kampong kloppen Oranje-Rood in Eindhoven

Oranje-Rood had de laatste jaren weinig te duchten van Kampong. In de hoofdklasse verloor de ploeg uit Eindhoven slechts één van de laatste dertien duels en dat was in oktober 2015. Sinds die nederlaag verspeelde Oranje-Rood thuis geen punt meer tegen Kampong.

Dat was vandaag niet het geval. Na tien minuten spelen kwam Kampong al op voorsprong. Tessa Schoenaker schoot raak vanuit de rebound van een strafcorner: 1-0. Vlak voor rust Manuela Urroz de ploegen weer in evenwicht. Zij veranderde een strafcorner van Lisa Post van richting: 1-1.

Margot Zuidhof besliste uiteindelijk het duel na rust, wederom uit de rebound van een strafcorner. Dankzij de overwinning is de ploeg van coach Michiel van der Struijk nog altijd ongeslagen in uitwedstrijden.

Uitslagen speelronde 7

Wedstrijd Uitslag
Amsterdam-Laren 3-0
Den Bosch-Bloemendaal 3-0
HGC-Victoria 0-2
Hurley-Pinoké 4-1
Oranje-Rood-Kampong 1-2
SCHC-HDM 4-0

De wedstrijd was tevens een duel tussen Laura Nunnink (115 interlands) en Malou Pheninckx (85 interlands), de enige twee Oranje-internationals in de ploegen van Oranje-Rood en Kampong. Alle andere speelsters van het Nederlandse hockeyteam spelen namelijk bij Den Bosch, Amsterdam of SCHC.

Clubliefde houdt Nunnink bij Oranje-Rood

Voorafgaand aan het duel in de hoofdklasse vertelde Nunnink over haar keuze om bij Oranje-Rood te blijven. "Natuurlijk heeft het voordelen om bij een grotere club te spelen, maar ik voel me hier heel erg op mijn plek. Dat thuisgevoel gaf voor mij de doorslag."

Clubliefde houdt hockeyinternational Nunnink bij Oranje-Rood

Nunnink begon als achtjarig meisje bij Oranje-Rood en speelt er zestien jaar later dus nog steeds. "We hebben een groep speelsters die er al langer zijn en wij ondersteunen elkaar. We proberen het voorbeeld te geven en dat werkt heel goed."

Tegen Kampong viel Nunnink voornamelijk op als de speelster die - uitgerekend - Pheninckx uit de wedstrijd sloeg. Er zat geen opzet in het spel, maar met haar stick raakte ze de wenkbrauw van Pheninckx, die daarna met een enorm ei boven haar oog afdroop.

Stand hoofdklasse hockey (v)

Club Duels-Punten Club Duels-Punten
1. Den Bosch 7-17 7. Kampong 7-10
2. SCHC 7-15 8. Hurley 7-10
3. Oranje-Rood 7-13 9. Pinoké 7-9
4. Amsterdam 7-12 10. Laren 7-6
5. Bloemendaal 7-10 11. Victoria 7-4
6. HDM 7-10 12. HGC 7-0

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl